Ruptură iminentă: presa franceză susține că PSA și Toyota vor întrerupe producția comună pentru Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo

de Paul Cosma
Vineri, 23.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA și Toyota au decis să întrerupă colaborarea privind producția comună a modelelor Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo până în 2021, însă vor lega un parteneriat pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare, potrivit presei franceze.

Toyota și Peugeot-Citroen au în prezent un joint-venture prin care produc Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo la fabrica lor din Cehia, aceste modele fiind puse apoi la vânzare pe piețele europene.

Această colaborare este aproape să fie încheiată, potrivit presei franceze, care susține că PSA și Toyota vor întrerupe producția comună a modelelor menționate până în 2021.

Publicația Les Echos susține că Toyota va cumpăra participația PSA în cadrul joint-venture-ului și va integra operațiunile uzinei din Kolin.

Aceeași publicație mai spune că PSA și Toyota vor colabora însă pe segmentul producției de vehicule comerciale ușoare în Franța și Spania.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru