OFICIAL: Kia EV9 este Mașina Anului 2024 în Lume

de Tiberiu Safta
Joi, 28.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul electric Kia EV9 a fost desemnat Mașina Anului 2024 în Lume. Același model a câștigat și titlul Mașina Electrică a Anului 2024 în Lume.

Au fost dezvăluiți câștigătorii ediției din acest an a concursului Mașina Anului în Lume. Astfel, Kia EV9, SUV-ul electric de dimensiuni mari al constructorului sud-coreean, este oficial Mașina Anului 2024 în Lume. Câștigătorul a fost anunțat în cadrul Salonului Auto de la New York. Alături de acest titlu prestigios, Kia EV9 a primit și titlul Mașina Electrică a Anului 2024 în Lume.

În cadrul concursului au fost anunțați și alte mașini câștigătoare în funcție de categorie. Astfel, noul BMW Seria 5 este Mașina de Lux a Anului 2024 în Lume, în timp ce Hyundai Ioniq 5 N este Mașina de Performanță a Anului 2024 în Lume. De asemenea, Volvo EX30 este Mașina Urbană a Anului 2024 în Lume, iar Toyota Prius a primit titlul Designul Auto al Anului 2024 în Lume.

La final, a mai existat și o categorie pentru Persoana Anului 2024 în Lume. Acest titlu a fost câștigat de către Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull Racing din Formula 1.

via WCOTY

Comentarii (7)

  • daca la termice erau so so si nu m-au atras niciodata, la electrice hyundai cu ioniq 5 (ce design formidabil!!!) si kia cu ev9 au dat lovitura. nu-s mare fan al acestui conglomerat sud coreean, dar pentru masini electrice m-as uita cu foarte mult interes in oferta lor.
    11 3
  • Uita-te si decide-te repede.. la 35-40k sunt pont si se dau ca painea calda.
    2 5
  • Cătălin
    Mă bucur pt ei, posed mașină KIA, a doua de fapt dar modelul este prohibitiv pt Romania. Cei cu buzunarele pline vor lua germane în continuare, le cade fesul daca s-ar urca in Kia
    3 4
  • poate frigiderul anului...
    4 6
  • Excelent. O masina pentru oameni simpli si sensibili de 2.7 tone la gol.
    5 4
  • Nu uita de Kona electric din ultima generație, care este considerată o mașină extraordinară de oraș, ca și raport preț/calitate/performanta/fiabilitate
    0 3
  • Frigiderele merg pe baterii? Întreb pentru un prieten care vrea să pară inteligent.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru