Primele imagini cu un pick-up electric BYD, rival al lui Toyota Hilux

de Tiberiu Safta
Vineri, 05.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BYD a publicat primele imagini oficiale cu primul său pick-up electrificat, ascuns sub camuflaj. Noul model promite să fie un rival pentru modele ca Toyota Hilux, Volkswagen Amarok și Ford Ranger.

Chinezii de la BYD vor lansa, mai târziu în acest an, prima lor camionetă electrificată. Până atunci, marca asiatică tocmai a publicat primele imagini oficiale cu viitorul model, ascuns sub camuflaj și încă nebotezat. Din imaginile oficiale, putem observa că este vorba despre o camionetă de dimensiuni mari, iar asta ne duce cu gândul la faptul că noul model va fi un viitor rival pentru modele ca Toyota Hilux, Volkswagen Amarok și Ford Ranger.

La momentul lansării, noua camionetă BYD va primi un propulsor hibrid cu încărcare la priză. Ulterior, modelul va primi și o versiune pur electrică. Versiunea cu motor hibrid ar urma să ofere o autonomie electrică de 100 de kilometri și o autonomie totală de 1000 de kilometri cu un singur plin. Cel mai probabil, această versiune ar urma să primească un motor turbo de 1.5 litri cuplat la două motoare electrice. Astfel, camioneta va avea tracțiune integrală.

Cât despre versiunea electrică, nu există informații despre aceasta.

Există, însă, zvonuri care spun că noul model va primi o suspensie hidraulică activă.

Cu privire la design, camuflajul acoperă aproape toată caroseria noului model. Chiar și așa, putem observa câteva detalii interesante. De exemplu, partea din față pare a avea un design inspirat de camionetele Ford. Partea din spate va avea un design foarte simplu și minimalist, aici fiind vizibile contururile stopurilor amplasate pe verticală.

Deocamdată, BYD nu a confirmat data lansării noii camionete electrificate. Lansarea versiunii hibride va avea loc până la finalul acestui an. Versiunea electrică va fi lansată în 2025.

via BYD

Comentarii (2)

  • Chinejii astia nu stiu altceva mai mult de motoare de 1.5 litri? Ar fi in stare sa faca si avioane cu motoare de 1.5 litri.
    Cu motorul ala, pick-up-ul incarcat si cu 2 tone pe tractare consuma 25%. O sa arunce lumea Hiluxuri pe banda rulanta cand o sa iasa minunatia asta.
    0 1
  • Bănuiesc ca tracțiunea spate va fi asigurata de un motor electric, plecarea de pe loc va asigurata tot de acest motor si cei 100Km (sau cat or fi in realitate), după care Dumnezeu cu mila, cat poate turbo. Personal nu înțeleg avantajele PHEV.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru