Smart Forfour a fost transformat în cel mai mic tren din lume

de Bogdan Mirică
Luni, 29.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O echipă de britanici a transformat un Smart Forfour în cel mai mic tren din lume. Modelul urban a primit roți din oțel de 22 de inch și a împrumutat liniile unei companii feroviare din Regatul Unit.

Urmareste Automarket
Văzute ca vehicule ideale pentru aglomerările urbane, produsele germanilor de la Smart au suscitat un interes deosebit pentru cei care și-au dorit să doboare recorduri. Cel mai recent exemplu este Smart Forfour, care a fost transformat de o echipă de britanici în cel mai mic tren din lume.

După șase luni în care s-a proiectat intens și s-au făcut o mulțime de probe, micul tren botezat Smart Forrail a fost gata de a renunța la jantele de serie în favoarea unor roți din oțel masiv, cu dimensiunea de 22 de inch.

Fiecare cântărește 80 de kilograme și, deși toate cele patru roți cresc considerabil masa totală a micului Forfour, ele au rolul de a ține mașina pe șine.

Mașina a asigurat transportul curioșilor aflați în gară.

Esential 80 de kilograme cântărește fiecare roată din oțel a micului tren Smart Forrail.
Aplicarea celor patru roți a fost posibilă prin ranforsarea structurii, o sarcină de care s-a ocupat o echipă a companiei Interfleet, specializată în producția unor locomotive diesel care cântăresc 70 de tone și au motoare de 16 litri. Pentru a se asigura că mașina rămâne pe șine, inginerii au renunțat la direcție și au consolidat legătura dintre punți cu bare din aluminiu. Chiar și așa, volanul rămâne la locul lui, însă fără nici un fel de utilitate.

Pentru a dovedi tuturor că este o invenție care și funcționează, conceptul a fost pus la dispoziția publicului care face naveta cu trenul pe o distanță de 16 kilometri.

Mai mulți curioși au avut ocazia de a se plimba cu noul Forrail.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru