Primele schițe oficiale cu viitoarele Smart EQ Fortwo și EQ Forfour facelift: cele două modele electrice debutează la Frankfurt

de Cornel Șocariciu
Vineri, 30.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart EQ Fortwo și EQ Forfour facelift vor fi expuse în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelele electrice vor primi o serie de modificări de design, mici îmbunătățiri la interior și, conform surselor, o baterie cu o capacitate de stocare mai generoasă.

Smart a publicat primele schițe cu viitoarele EQ Fortwo și EQ Forfour facelift. Cele două modele electrice vor fi expuse în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își deschide porțile în 10 septembrie.

Din punct de vedere estetic, viitoarele modele de oraș vor veni o serie de îmbunătățiri consistente. Smart pregătește o grilă frontală mai mare, lumini de ceață repoziționate, faruri cu forme restilizate și spoilere diferite. Conform informațiilor, la interior vom găsi o planșă de bord ușor modificată.

Poate cea mai importantă modificare va avea loc sub capotă. Actualele Smart EQ Fortwo și EQ Forfour sunt echipate cu un motor electric de 81 CP și 160 Nm, iar bateria de 17.6 kWh asigură o autonomie de până la 132 de kilometri. Conform surselor apropiate companiei, viitoarele versiuni vor sosi cu o baterie mai generoasă, lucru care se traduce prin autonomie îmbunătățită.

În prezent, bateria oferită de Smart poate fi încărcată la stații de 22 kW.

Conform producătorului, acumulatorul de 17.6 kWh are nevoie de mai puțin de 40 de minute pentru a ajunge de la 10% la 80%.

În primăvara acestui an, constructorul chinez Geely a cumpărat 50% din marca Smart deținută de Daimler, iar obiectivul este ca producătorul să dezvolte doar modele electrice începând din 2022. În plus, brandul va fi extins prin dezvoltarea unor modele subcompacte, iar producția va avea loc doar în China.

Via | AutoExpress

Comentarii (2)

  • Asa da
    Un poem de gratie...
    3 3
  • Interesant -- deși cam prea bio-design renderingul lui Bram Olaerts (nu, nu-i mijlocașul belgian, :-) ci un tinerel fost ucenic la Mazda Europe, talentat și-n conceperea de mobilier.)

    Oricum, personal mă cam lasă rece EV-buburuzele astea *urban-trendy* și-n plus cam scumpe pentru ce oferă.
    Preferam deci un EV Smart Roadster reloaded, dacă tot o ardem pe lifestyle. :-P

    ...Roadster redivivus care ar putea fi și mai mic decât fostul, profitând de avantajele arhitecturii *electrice*.
    (btw: Am calculat strict ergonomic c-ar putea avea doar cca. 3,10 m lungime -- evident că doar imaginându-l în detaliu pe hârtie, că-mi mai pierd timpul și cu inutilități d-astea, în afară de postat aiurea-n tramvai pe AM. :-))
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru