Smart prezintă noul concept electric Forease+: fără geamuri laterale, dar cu plafon din material textil

de Cornel Șocariciu
Vineri, 01.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart a publicat primele imagini cu noul Forease+. Conceptul electric are la bază platforma versiunii de serie EQ ForTwo Cabrio și integrează un plafon din material textil. Prezentarea oficială va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Smart a publicat o galerie foto cu noul concept electric Forease+, prototip pe care îl vom vedea în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment programat să înceapă în 5 martie.

Noul proiect dezvoltat de Smart este descris drept o evoluție a vechiului Forease, concept lansat anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Paris. De această dată, designerii care au lucrat la dezvoltarea lui Forease+ au decis să adauge și un plafon din material textil. Acesta a fost fabricat din materiale ușoare și poate fi separat de restul structurii.

Mai mult decât atât, noul proiect dezvoltat de Smart nu are nici geamuri laterale și nici lunetă. Spre deosebire de vechiul Forease, noul concept primește o aripă spate extrem de generoasă.

Pentru dezvoltarea proiectului Forease+, inginerii Smart au preluat platforma actualului EQ ForTwo Carbio. În aceste condiții, conceptul mizează pe un sistem electric de propulsie, însă reprezentanții Smart nu vin cu detalii despre puterea generată sau despre autonomia oferită.

Prin dezvoltarea și prezentarea lui Forease+, oficialii Smart vor să sublinieze încă o dată faptul că viitorul pe care îl promovează este unul 100% electric.

Din 2020, Smart va comercializa pe toate piețe din Europa doar mașini electrice. În prezent, constructorul a implementat această strategie pe piețele din SUA, Canada și Norvegia.

Comentarii (2)

  • Of-of măi-măi AM, regula de trei simplă pare să fi devenit algebră superioară în epoca dumb-phoanelor. :-)
    Fiindcă ar fi fost suficient să băgați o geană pe indicatorul de autonomie din poze (90 km rămași pt. 60% încărcare baterie) ca să aflați autonomia.
    ...Care-i de 150 km - teoretici, evident.

    În rest, conceptu-i simpatic, dar de-o fi să ajungă-n serie o să coste direct proporțional cu... elementele lipsă.
    Și-o mică întrebare: Ați mers cu un Twizy iarna?!
    Eu - da. Era să mă sparg. :-)))
    14 2
  • Daca tot e facuta de Renault actuala generatie de Smart atunci merge sa aducem geniala idee de masina fara geamuri si in segmental premium sa nu parem cei mai prosti din curtea scolii, ci sa parem ca suntem cool...
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru