SOC: Mitsubishi se retrage din Dakar!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 04.02.2009
Mitsubishi a anuntat astazi oficial ca se retrage din toate competiile de rally-raid ale lumii. Japonezii castigasera de 12 ori Dakar-ul, sapte dintre victorii fiind consecutive.

Veste proasta pentru fanii Mitsubishi din intreaga lume. Compania japoneza a anuntat oficial ca se retrage din toate competitiile de rally-raid din lume - incluzand aici Dakar-ul - din cauza crizei economice mondiale.

Mitsubishi a reusit sa castige 12 editii ale Raliului Dakar, niponii luand startul de 26 de ori in competitie. Cea mai buna perioada pentru Mitsubishi a fost 2001-2007, atunci cand Pajero a reusit sa isi adjudece de sapte ori consecutiv trofeul.

Retragerea Mistubishi este o lovitura data nu atat biroului de motorsport al constructorului japonez, cat gamei de modele off-road ale sale. Participarea in competitiile de rally-raid ale lumii le-a facilitat celor de la Mitsubishi dezvoltarea unora dintre cele mai eficiente sisteme 4x4 de pe piata, pe care acestia au reusit sa le produca ulterior in serie si sa le monteze pe modelele gamei.

via | Mitsubishi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru