Sold out! Toate cele 125 de exemplare Koenigsegg Jesko au fost cumpărate

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 20.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Von Koenigsegg a anunțat că toate cele 125 de exemplare Jesko au fost cumpărate. Producția noului hypercar de 1.600 CP va demara în 2020, Koenigsegg urmând să asambleze câte un exemplar pe săptămână. Prețul de pornire a fost de circa 2.5 milioane de euro.

Koenigsegg a prezentat noul hypercar Jesko în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Modelul este înlocuitorul lui Agera RS și poartă numele lui Jesko von Koenigsegg, tatăl fondatorului companiei Koenigsegg.

În momentul prezentării, oficialii Koenigsegg au anunțat că hypercar-ul Jesko va fi produs în doar 125 de unități. Acum, Christian Von Koenigsegg, CEO-ul companiei, spune că toate unitățile au fost deja cumpărate.

Conform reprezentantului companiei, 83 de exemplare au fost rezervate înainte ca modelul să fie expus în cadrul Salonului Auto de la Geneva, restul unităților fiind comandate în doar cinci zile de la debutul evenimentului elvețian. Potrivit oficialilor, câteva unități au fost rezervate de dealerii Koenigsegg pentru clienții care, din diverse motive, nu au putut ajunge la Geneva.

"A fost nevoie de o echipă minunată pentru a-l aduce pe Jesko în fața publicului. De la activitatea designerilor, a inginerilor și a tehnicienilor, până la munca incredibilă depusă de echipa de vânzări.

Este o onoare faptul că toate exemplarele s-au vândut într-o perioadă atât de scurtă, iar acest lucru reprezintă confirmarea faptului că avem o echipă remarcabilă în cadrul Koenigsegg", a declarat Christian Von Koenigsegg.

Noul Jesko este echipat cu o versiune îmbunătățită a motorului V8 biturbo de 5.0 litri. Unitatea produce 1.280 de cai putere atunci când este alimentată cu benzină de la pompă, însă puterea totală a motorului ajunge până la 1.600 CP, în cazul în care este folosit carburant de tip E85. Cuplul motor dezvoltat ajunge la 1.500 Nm la 5.100 rpm, însă oficialii companiei spun că 1.000 Nm sunt disponibili începând cu 2.700 rpm.

Pentru moment, Koenigsegg nu anunță performanțele pentru sprintul 0-100 km/h sau pentru repriza 0-200 km/h. Koenigsegg își dorește ca noul Jesko să atingă o viteză maximă de 482 km/h (300 mile/oră).

Producția lui Jesko va demara în 2020, Koenigsegg urmând să asambleze câte un exemplar pe săptămână.

Clienții au putut alege între versiunile Track și Top Speed, iar prețul de pornire a fost de circa 2.5 milioane de euro.

Comentarii (2)

  • Și cică n-are lumea bani... Oricum, ARATĂ BINE. :-)))

    La modul ceva mai serios, profitul de juma de milion (€) per *OuRegal* clocit de firma suedeză îmi pare meritat, la cât creier încins cere atâta inovație înglobată în - probabil - ultimul lor hypercar non-hybrid sau EV.
    ...Păcat doar că majoritatea Jeskos-urilor vor fi cumpărate ca investiții cu randament baban și vor zăcea în garaje cu 64 locuri...
    15 0
  • someone
    va dati seama ca ultimul exemplar din serie va iesi pe poarta fabricii candva in 2022? ala da posesor fericit
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru