Sold out! Toate cele 600 de exemplare Lamborghini Aventador Ultimae au fost vândute

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 27.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile anunță că toate cele 600 de exemplare Aventador Ultimae au fost vândute. "Cântecul de lebădă" al actualei nave amiral a fost prezentat la începutul lunii iulie.

Lamborghini Aventador a debutat în 2011, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Privit ca un înlocuitor pentru Murcielago, acest model a fost comercializat în peste 10.000 de exemplare în următorii nouă ani.

De-a lungul timpului a fost disponibil în mai multe versiuni și a stat la baza unor modele produse în serie limitată. Câteva exemple ar fi Veneno, Centenario, Sian FKP 37, SC20, Essenza SCV12 sau Countach LPI 800-4.

Acum, însă, a venit momentul despărțirii. Pentru a marca acest final de eră (Aventador este de asemenea și ultimul Lamborghini cu motor V12 neelectrificat), constructorul italian a prezentat, la începutul lunii iulie, versiunea specială Aventador Ultimae.

La acea vreme, reprezentanții mărcii anunțau că vor produce 600 de exemplare în total: 350 Coupe și 250 Roadster. Toate au fost deja vândute.

Viitoarea navă amiral va fi echipată cu un motor V12 electrificat. De fapt, până în 2024, Lamborghini vrea ca întregul portofoliu de modele să fie electrificat.

Cândva între 2025 - 2027, italienii vor lansa primul model pur electric al companiei.

via Lamborghini

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Vin generaţiile noi, iar în 2-3 generaţii toate chestile vechi care se colecţionează nu vor valora nici cât o ceapă degerată.

    Să dai 600.000 în speranţa că mai găseşti colecţionari... o boală, o prostie.

    Azi mai sunt, dar generaţiile tinere, chiar şi cei mai super bogaţi, nu îi interesează nimic.

    Vezi Vitalik cum povestea la podcast, nici măcar hoteluri de lux nu foloseşte, doarme la prieteni sau AirB&B !

    Miliardar omu la 27 ani

    A donat, aşa, vreo 500 milioane de dolari, a "ars" un miliard de dolari în coin, ca să păstreze drag coin, şi nu are maşină proprie nimic. Uber şi AirB&B.

    Elon trăieşte în casă modulară, fast unpack...
    5 18
  • doar nu o sa-si ia superbogatii tezla. Una e sa dai o tura la Monaco si pe Riviera cu masina asta si una e sa te tarai cu tezla unde nu te baga nimeni in seama eventual platformele de tractare.
    16 6
  • Lumea auto nu poate exista fără aceste masini "haute couture". Este ca si in moda. Designerii si colectiile si trendurile fac producătorii de haine sa nu stagneze. Lumea are nevoie de "super mașini " pentru a dezvolta masinile de masă. Acestea trebuie intelese in aceasta cheie : exclusivitatea atrage design, tehnologie, inginerie etc la prețuri generos de umflate, insa fara ele lumea ar fi tristă.
    16 1
  • Edikkk
    Da, Dimitri ar fi tristă.... Dar în loc să facă cu sistem de propulsie din 1800 toamna, ar putea să le fi făcut full electrice, înţelegi ?
    4 14
  • Edikkk
    @$$$ ba îşi cumpără doar Tesla sau în alte cazuri Rimac full electrica !

    Poate nu sunteţi conştienţi că cea mai sigură maşină de pe planetă este Tesla (model S).

    Lăsând la o parte tancurile, limuzinele lungi blindate sau trucurile monstru gen TIRuri.
    3 12
  • Rimac face masini? Stiam de toastere.
    8 4
  • Mircea Badea
    ce glume...tesla roadster 2 va umili astea..
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru