Soluție de compromis: actualul Nissan GT-R ar putea primi o motorizare micro-hibrid

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 24.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații venite din Japonia, Nissan ar pregăti o motorizare micro-hibrid pentru celebrul GT-R. Aceasta ar putea fi lansată în 2022.

Dacă în urmă cu 14 ani, atunci când a fost lansat în premieră, Nissan-ul GT-R era considerat o navă spațială pe roți, în ziua de azi modelul nipon este văzut mai degrabă ca un dinozaur. În special datorită unității V6 twin-turbo de 3.8 litri cu care este echipat.

Propulsorul în sine este foarte capabil, și pretabil modificărilor, dar la bază este același agregat ca în urmă cu mai bine de un deceniu. Așadar consumul de combustibil și emisiile de CO2 nu sunt tocmai mici.

Potrivit unei publicații japoneze, celebrul GT-R ar putea primi o motorizare micro-hibrid până la lansarea unui succesor. Motorului de 3.8 litri i-ar putea fi alăturat un sistem micro-hibrid la 48V, care să includă un starter-generator integrat.

Această configurație ar putea crește puterea cu până la 30 de cai putere și 250 Nm. Mai mult, ar urma să scadă consumul și emisiile.

Aceeași sursă susține că debutul ar fi programat pentru anul 2022 și că în 2024, Nissan GT-R va primi un mult așteptat succesor.

via Best Car Web

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru