Spania prelungeşte programul Rabla: 1000 de euro pentru fiecare maşină casată

de Bogdan Mirică
Luni, 28.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Spania a decis să prelungească programul Rabla pentru încă şase luni, în încercarea lor de a stimula producţia auto locală. Pentru fiecare maşină casată spaniolii vor primi un tichet de 1000 de euro.

Spania încearcă să îşi revină de pe urma celor doi ani de recesiune încurajând piaţa auto locală. Guvernul spaniol a decis să prelungească pentru a patra oară în acest an, programul Rabla, estimat a fi capabil să ofere prime de casare în valoare de 70 de milioane de euro.

Pentru fiecare maşină pe care o predau, spaniolii primesc un tichet de 100 de euro. Acesta va fi dedus din valoarea maşinilor noi, cu condiţia ca preţul automobilului nou achizţionat să nu depăşească 25.000 de euro. Nu orice maşini sunt primite la casare. Spaniolii trebuie să aducă vehicule cu o vârstă cuprinsă între 7 şi 10 ani.

Esential 70 milioane de euro este suma pe care o oferă statul spaniol pentru programul Rabla.
1000 de euro primesc spaniolii pentru fiecare maşină casată.
Programul a atras până acum casarea a 300.000 de vehicule, motiv pentru care a fost din nou prelungit.
Extinderea programului Rabla va mai dura şase luni sau până când banii vor fi epuizaţi.

Spaniolii încearcă astfel să susţină producătorii de automobile care au fabrici în Spania şi să ridice media regiunii în ceea ce priveşte achiziţia de maşini noi, medie ajunsă la valoarea de acum două decenii. Se pare că programul dă roade, luna septembrie marcând o creştere a pieţei auto cu 29%, cea mai mare din Europa.

via AutomotiveNews

Comentarii (3)

  • doar 1000? In Spania? Vechea masina intre 7-10 ani? Masina noua din productie interna?

    si romanasii nostri erau nemultumiti de cei 1500 din programul nostru + ca s-ar fi plans la UE ca li ar fi ingraditi in dreptul de a achizitiona masina visurilor (care de obicei e peste 3'jdemii).
    2 0
  • Atentie foarte mare - la ei poti duce 10 rable pentru 10000Euro reducere . Nu este ca la noi . Logica este corecta , pentru ca se caseaza rablele , nu conteaza cine ia beneficiile . La noi nu conteaza nici una nici alta , si dupa ce ca suntem saraci nu ne lasa sa cumulam rablele . Traiasca guvernu` ponta
    4 0
  • @ingerulol

    unde ai vazut tu chestia cu cumularea de 10 rable a cate 1.000Eu, frate? Ai informatii in plus.... pentru ca pe AutomotiveNews nu pomeneste nimic in sensul asta. Ceea ce a uitat AM sa precizeze este ca pe langa cei 1.000Eu de la statul spaniol, clientul mai poate beneficia de un bonus de inca 1.000Eu dar venit din partea dealer-ului
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru