Specificațiile tehnice ale noului Mercedes-Maybach Clasa S cu motor V12: 612 CP și tracțiune integrală

de Alexandru Monenciu
Joi, 13.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Mercedes-Mybach S680, adică versiunea cu motor V12 a limuzinei germane, are 612 cai putere, o transmisie automată cu nouă trepte și tracțiune integrală. Aceste specificații tehnice apar pe configuratorul Mercedes-Benz Rusia.

Mercedes-Maybach S Class a primit o versiune cu motor V12, cât se poate de discret. Gigantul german Daimler a publicat în urmă cu o zi câteva imagini, pe care nu le-a anunțat nici măcar cu un comunicat de presă.

În aceeași notă discretă, constructorul german de automobile a introdus noul Mercedes-Maybach S680, pentru că asta este denumirea oficială, în configuratorul aferent site-ului oficial din Rusia. Cu acest prilej, germanii au confirmat totodată specificațiile tehnice.

Așadar, de aici am aflat că motorul V12 de 6.0 litri, twin-turbo, dezvoltă 612 cai putere. Unitatea vine alături de o transmisie automată cu nouă rapoarte, iar puterea este livrată ambelor punți. Cuplul nu a fost publicat, dar se pare că ar fi vorba despre 1.000 Nm.

Mercedes-Maybach S680 cântărește 2.350 de kilograme. În ciuda gabaritului, suta de kilometri pe oră este atinsă în doar 4.5 secunde. Viteza maximă, ca de obicei, este limitată la 250 km/h.

Configuratorul respectiv dezvăluie și prețul de pornire pe această piață: 27.850.000 de ruble, echivalentul a 310.000 de euro.

via Motor1 și Mercedes-Benz Rusia

Comentarii (14)

  • inexorabil
    Parcă mi s-a luat o pâclă de pe ochi (ai minţii). Astfel încât să mă încumet la o “teorie a conspiraţiei” (de data asta fără “emoli” la origine :D).

    Carevasăzică, Daimler s-a gândit să închidă (că de desfiinţat…numai istoria are acest drept şi această putere) MARCA Maybach, din raţiuni de profit nesatisfăcător, dar s-o reactiveze în ideea de a o “topi” în peisajul mult mai vandabilului MB, ca să justifice nişte “scoruri” astronomice, din categoria aristocratică RR-Bentley.

    Totuşi, fără supărare, “Mercedes-Maybach” propune acelaşi rafinament ca al celor două englezoaice, mai ales că acum mizează pe…minimalism arhitectural de condiţie high-tech, fidel Teslei?!?

    Scuzaţi, dar miroase a ţeapă de zile mari. Mă rog, fiecare este liber ornitologic să-şi arunce bancnotele în stânga şi în dreapta (nu şi în extrema dreaptă :D), dar trebuie să fii aşa, MAI BAHic, ca să te laşi îmbrobodit de “hiperluxul” daimlerian (ca potenţial client rus, de ce nu? – probabil că, la ei, tot ce zboară dinspre Vest se bea/alină cu votcă).
    13 9
  • Seriff
    Smecherii cu v12 benzina, saracii cu zoe prin parcari la kaufland si penny.
    20 8
  • Niggapls
    In sfarsit, aveam maxima nevoie sa aflu specificatiile lui Maybach clasa S. Multumesc Automarket!
    16 0
  • Edikkk
    Este o bijuterie din toate punctele de vedere !!!

    Doar că, mare păcat, că partea de generare a mișcării, motorul termic este unul uzat moral şi extrem de poluant.

    Aşteptăm cu interes un Maybach FULL ELECTRIC pentru totuşi anii 202x

    Nu o maşină termică de anii 80-90
    3 17
  • LUCCI LUCIANO
    Gata cu polurea, nu? Ca auzisem la televizor ca de acum incolo ....doar pe electrice..... Sau...obligatiile induse pu....lim.....ii, nu sunt valabile pt bosorogii/ hotii/politicienii plini de bani, care isi permit sa cumpere Continentaluri, S-uri, Aventadoare sau Carrere....La astea su se impun restrictii? Sau e lumea proasta ca va cumpara lanternele pe roti? Ca in America au marit capacitatea motoarelor aspirate, cu puteri decente, pt a reduce emisiile. In Europa , in schimb, s-au pus pe masini motoarele de la aspiratoare. Dar....ASTIA ....nu merg cu Zoe, Coe sau le mai zice I.D 3,4 5 samd. Pai....n-au dreptate rusii? Zic...
    16 2
  • Bugsy Siegel
    Europa se vrea farul calauzitor in materie de ecologie,ma rog,doar joaca teatru impinsa de la spate de cei care stau cu bocancul pe grumazul ei,sclavetii alora cu bocancul o sa detina in continuare masini de sute de mii de euro cu motoare V12 iar plebea o sa mearga cu transportul in comun,aia cu un credit social mai bun,cu car sharing-ul electric,sa nu credeti c-o sa pupati electrice de buget restul.Acum,pregatiti-va sa va creasca taxele pe tot,de la mancare,energie si locuinte pana la cele pe bunuri asa zise de lux,a doua bicicleta,a doua pereche de pantofi...
    13 3
  • Claudiu
    Am băut...Fusta mașinii(ornamentele cromate),îmi zgarie retina.Rău.Să rămânem sănătoși!
    4 1
  • inexorabil
    “Doar că, mare păcat, că” mă forţezi să-mi reiau năravul de odinioară, Electrikkk. Adică acela de a te delecta cu aşa ceva (ceva de genu’) :

    https://www.youtube.com/watch?v=TmO4NwuIfrs

    Ca de obicei, toate acele mârşăvii premeditate s-au petrecut în împuţitul de Est, în decrepita de Rusie comunistă, participând, fără niciun fel de scrupule, mărci precum Putinodge, Moscovam, Kremlinord şi Sputniklet.
    10 3
  • ^^^ Am gaze
    incredibil de fierbinti, plamanii copilasilor s-au uscat si mai mult iar cei care n-au murit deja au febra de la incalzirea gloabala. Pe ursii polari i-am scutit de suferinta chemand cativa aristocrati dornici de trofee, sa-si faca mana.
    12 1
  • Seriff
    Chiar asa, printii si politicienii din vest vaneaza doar ursi carpatini sau si polari?
    Ma gandesc ca pe cei polari ar fi mai rentabil, ii impusca si dupa aia zic ca au murit de fapt de la poluarea masinilor TDI euro 6 care ar trebui interzise.
    7 2
  • inexorabil
    Tragedia mi se pare alta, dacă tot disecăm faza cu Arthur.

    Oameni buni, Arthur era un mijlocaş foarte bun de la Juventus (nr. 5). Bă prinţe, ai împuşcat o speranţă a Seleção. Dar cel mai mult va suferi Juve. Tu crezi că Agnelli are bani ca să-l readucă pe campionul mondial Pogba? N-are, tati, căci Tavares vrea să investească primordial în Lancea (care, cum se va înfige în ţintă, va zbârnâi). Sau ar avea, dar numai dacă forţează reclama cu Jeep (probabil că Ronaldo va şuta direct din Wrangler-ul cu care va intra pe teren, iar pentru detentă va apăsa pe “Eject”-ul de la scaun).

    Deci, asta-i problema cea mai gravă: Emanuel i-a stricat planurile tactice lui Pirlo. Iar noi fabulăm aici despre urşi, Carpaţi şi mândria de a fi europeist.
    5 0
  • Seriff
    Poate isi ia si ELon Musk unul, inainte era fan V12, il durea in pix de poluare.
    Si acum tot in pix il doare, doar ca nu recunoaste, important e sa faca banutzu.
    5 0
  • Johnny
    Mare prostie la MB sa foloseasca concomitent denumirea Maybach si Clasa S. Oricat de grozav arata masina, e tot un MB S classe, nu o poti compara cu exclusivistele RR sau Bentley. Pe alea nu le vezi gramada pe sosele, unele in stare jalnica cum zilnic vezi cate un Mercedes
    6 0
  • Johnny
    Subbrandul Maybach ar fi necesitat o personalizare mult mai pronuntata ca sa poata fi luat in calcul la scorurile pe care le are.
    Asocierea numelui Maybach cu numele modelelor Mercedes e aiurea si produce confuzie...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru