Spectacol in prima etapa din FIA GT

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.04.2008
Silverstone a inaugurat noul sezon din Campionatul FIA GT, etapa castigata de un Aston Martin DB9.

Karl Wendlinger si Ryan Sharp, la volanul unui Aston Martin DB9, s-au impus in prima etapa a Campionatului FIA GT, competitie care va ajunge in weekend-ul 22 – 24 august din nou in Romania.

Prima etapa a sezonului 2008 din Campionatul FIA GT a fost una extrem de spectaculoasa. Calificarile, desfasurate pe ploaie, au fost foarte aproape sa fie castigate de Sean Edwards pe un ARC Saleen S7 inscris la clasa GT2. Pe finalul sesiunii ploaia s-a oprit si masinile de la clasa GT1 au reusit sa-si recastige pozitiile.

Marcel Fassler, pe o masina Corvette C6R, si-a trecut in cont primul pole position din cariera. Cursa de doua ore de la Silverstone a inceput pe ploaie, dar conditiile meteorologice au devenit din ce in ce mai bune pana la finalul etapei. In aceste conditii, strategia fiecarei echipe si mai ales trecerea de pe pneuri intermediare pe slick-uri a decis rezultatul cursei.

Karl Wendlinger si Ryan Sharp, pe o masina Aston Martin DB9, au reusit sa intre in posesia mult ravnitului trofeu - Royal Automobile Club Tourist Trophy.

La clasa GT2 s-a impus echipajul Toni Vilander/Gianmaria Bruni, care au avut un start excelent la volanul masinii Ferrari 430 GT2 cu numarul 50.

Pe celelalte doua trepte ale podiumului au urcat Andrew Kirkaldy/Rob Bell (Ferrari 430 GT2) si Paolo Ruberti /Matteo Malucelli (Ferrari 430 GT2).

Urmatoarea etapa din Campionatul FIA GT este programata in perioada 16 – 18 mai 2008 pe circuitul de la Monza.

Taguri: , FIA GT

Comentarii (1)

  • ASTEPTAM SA SE PUNA LA VANZARE BILETELE...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru