Starea podului de peste Dunăre de la Brăila. Va fi al treilea din Europa

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 24.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În prezent, podul de peste Dunăre de la Brăila este aproape la forma finală. Acesta ar putea fi deschis până la finalul acestui an, dar există și șanse ca acest lucru să nu se întâmple.

Cu lungime totală de 1.974,30 metri și o deschidere centrală de 1.120 de metri, podul suspendat de la Brăila, peste Dunăre, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii și al lungimii.

În prezent, segmentele de tablier sunt aproape complet sudate între ele. Mai mult, cablurile principale sunt învelite. Urmează lucrările de hidroizolație, de asfaltare și de finisaje, iar cablurile vor fi apoi tensionate.

Constructorul lucrează ca podul să fie finalizat până la finalul acestui an. Sunt șanse să fie dat în circulație chiar la deschidere, dar există și probabilitatea să nu se întâmple așa.

În paralel, se lucrează la drumurile de acces, inclusiv la un pasaj peste calea ferată.

Anterior, autoritățile au anunțat că, odată finalizat, circulația pietonilor, bicicliștilor și inclusiv a mașinilor va fi condiționată de vreme. Podul este prevăzut cu sisteme automatizate de închidere a circulației în situații de ceață, viscol și vânt puternic.

via Hotnews

Comentarii (4)

  • Foarte frumos. Începem sa devenim o tara normala!
    2 0
  • “Acesta ar putea fi deschis până la finalul acestui an, dar există și șanse ca acest lucru să nu se întâmple.”... originala exprimarea
    6 1
  • Autorul a sarit niste detalii. Podul ca atare va fi gata, dar s-ar putea sa nu se poata ajunge (cu masina) la el pt ca drumurile de legatura s-ar putea sa nu fie gata (s-au apucat tarziu de ele).
    2 0
  • @xxx
    O tara normala are si productie care sa foloseasca infrastructura precum asta. Economic, Tulcea, Galati, Braila sunt moarte.
    Poate vor invia dupa ce se termina podul, cine stie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru