Statistică îngrijorătoare: 40% dintre maşinile verificate de RAR nu sunt sigure pentru circulaţia rutieră

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape jumătate dintre maşinile verificate de Registrul Auto Român în prima parte a anului nu sunt sigure pentru circulaţia rutieră, în timp ce 6% dintre acestea prezintă pericol iminent de producere a unui accident.

Esential 40 dintre maşinile verificate au avut probleme de siguranţă rutieră
34 este numărul ITP-urilor anulate de Poliţia Rutieră
Registrul Auto Român (RAR) a furnizat în această săptămână câteva detalii interesante despre verificările efectuate în trafic în primele şase luni ale anului 2015, iar rezultatele sunt îngrijorătoare.

Potrivit datelor oficiale, 53% dintre maşinile verificate sunt neconforme, iar 40% nu sunt sigure pentru circulaţia rutieră. De asemenea, 6% dintre şoferii controlaţi erau la volanul unor maşini care prezentau pericol iminent de accident din cauza stării deplorabile în care se aflau.

"În primul semestru din anul 2015 au fost verificate 41.923 vehicule, procentajul general de neconformitate fiind de 53,63%, procentajul vehiculelor neconforme din punct de vedere al siguranţei rutiere fiind de 40,2% iar cel alvehiculelor care prezintă pericol iminent de producere a unor accidente de 5,56%", au precizat reprezentanţii RAR pentru agenţia de presă Mediafax.

Cele mai frecvente probleme la maşini constate de RAR au fost cele la instalaţiile electrice, de iluminare sau de semnalizare, la emisiile de noxe sau probleme legate de suspensii, jante şi cauciucuri. Poliţia Rutieră a anulat 34 de ITP-uri efectuate în  mod fraudulos, iar 80 de vehicule au fost imobilizate.

Pe de altă parte, situaţia nu este atât de gravă la nivelul întregului parc auto.

Explicaţia? Angajaţii RAR au verificat în special maşinile suspecte de defecţiuni pe baza aspectului estetic al acestora, astfel că maşinile noi nu au fost oprite pentru evaluări.

Via Mediafax

Comentarii (21)

  • ultimul paragraf contrazice titlul, nu incepeti si voi cu tabloidizarea
    17 0
  • Asa e cand toti vor masina dar nu au bani si cumpara toate cazanele din strainatate si le aduc la noi. Sau fitosii care in loc sa cumpere o Dacie noua, da banii pe un BMW de 10 ani cu 500 de mii de km reali la bord. Asta e....asa e Romanul.
    11 7
  • Pana nu vor muri 30-40 de oameni intr-un accident provocat de unu, cu o masina cu defectiuni, care a dat spaga la ITP, nu se vor schimba lucrurile.
    Din pacate numai moartea oamenilor impulsioneaza autoritatile romane sa reactioneze!!!
    17 2
  • asta fara sa includem bulgaroaicele
    18 1
  • Ce COINCIDENTA, dar una din masinile oprite de RAR e chiar o pseudo-calitate germana, BiEmDabalIu E3j9(oua)...... mai sa fie ...... pai eu stiam ca astea-s cele mai ''calitative'' masini din univers, net superioare unui Lexus. Ce ciudat.....
    4 32
  • @madalescu - cum ai dedus ca masina din imagine este neconforma?
    15 3
  • Scorpionul_negru
    @Madalescu_Georgian
    Faci cum faci si ajungi sa ti se ascunda comentariul....iti dai seamana ca nu ai dreptate nu ?
    12 4
  • @noname00
    Ai vazut tu BMW SH care sa respecte normele ? Sa fim seriosi. Astea sunt masini de smecheri care nu au treaba cu trecutul pe la ITP.
    Ei se duc la RAR si zic: asta e BMW, deci cea mai tare masina din univers si respecta toate normele, inclusiv de poluare. Ba mai mult, aceste jafuri ordinare chiar purifica aerul, nu numai ca ploueaza de 10 ori mai mult decat alte marci.
    Imaginea o fi sugestiva pentru raport. De aceea propun sa se faca o completare la articol si sa se mentioneze cate jafuri germane ne pun in pericol viata, pe langa faptul ca majoritatea cocalarilor, chiar daca au masini bune, nu stiu sa conduca si ar trebui sa nu li se dea permis ca nu stiu sa scrie si sa citeasca !
    7 15
  • @ Madalescu_Georgian, aia e o poza veche, pusa la intamplare. Am mai vazut-o in alte articole. Cum Fac astia la stiri, anunta in breaking news un accident dar dau alte imagini din arhiva pana primesc imaginile de la fata locului.
    9 2
  • @Scorpionul_negru
    Comentarile nu se ascund la cei ce nu au dreptate, ca nu exista senzor de adevar pe aici. In general comentarille care "stau in gat meseriasilor" alea sunt ascunse. Asta se numenste cenzura si nu ar trebui sa existe intr-o tara civilizata. Dar intr-o tara in care cocalarimea este in floare asa ceva se intampla foarte des.
    Daca cineva nu are dreptate, cred ca niste manute rosii pot spune mai multe decat un comentariu ascuns. dar cum retarzi sunt multi, se ascund unele comentarii ce nu le sunt pe plac.
    6 9
  • @Scorpioane ........ Ce-ti mai face FakeWagenul cu sclipici si rebrand-uit ? Trage bine TE DE IU-ul de sub capota ? Nu o accelera prea tare ca vei umple soselele de Nox si mult ulei ars ( specific traditional by DAS AUTO ). In rest ....no comment....... e plin de posesori de pseudo-calitati nemtesti pe aici.
    2 14
  • Mitica Blajinul
    Georgiano, eu zic sa-ti schimbi numele din nou.Zorro ar fi perfect. Mare justitiar era mascatul. Si mult bine a facut pentru prostime. Ar fi bine safaci si tu acelasi bine." Tace si face! " Asta ar trabui sa fie legea dupa care trebuie sa te ghidezi. Dar e mai usor sa urli la Luna , fara sa faci nimic. Ceva concret !Hai , ca nu este greu!
    7 2
  • Marius
    O fi avand asta vreo legatura ca sunt pe primul loc din Europa la morti in accidente rutiere ? Sau cu faptul ca multi soferi ajung prin santuri, pomi si mai rau, pe contrasens dupa ce "au pierdut controlul volanului" ?
    Se vor lumina vreodata astia care tot comenteaza pe aici ca prin vestul si nordul Europei fug oamenii de masini germane si se orienteaza catre masini mai sigure ?
    Oare cati vor trebui ca sa mai moara pana prostii si cocalarii vor intelege ca atunci cand dai bani ca sa treci ITP-ul cu jaful de BMW iti platesti moartea ? Sau ca fugind de ITP, taxe si asigurari si inmatriculand masina in Bulgaria faci acelasi lucru ?
    Si apoi ii vezi pe unii ca se vaita de ce cresc asigurarile RCA.
    Pentru ca boii cu BMW si Audi fac accidente garla.
    V-ati lamurit ?
    NU VA MAI VAITATI ! PRIMITI CEEA CE MERITATI !
    1 7
  • Ce statistica ingrijoratoare ?
    La cate masini din astea li s-a ridicat talonul si nu au mai fost lasate sa circule ?
    La cate statii ITP care fac inspectia "blat" li s-a ridicat licenta ?
    Toata ziua fac statistici unii in loc sa ia masuri.

    Opriti toate jafurile, casatile daca nu sunt sigure pentru a fi conduse pe drumurile publice si gata cu statisticile astea atat de ingrijoratoare.

    Asa se face ordine si disciplina, nu cu statistici !
    9 0
  • ''anonimul frustrat''. Eu iti ofer o statistica, nu ingrijoratoare, ci dezamagitoare : 100% dintre comentariile tale arata faptul ca marcile ''Jermane'' tinesc astfel de personaje de teapa ta foarte ''culti si civilizati'' in exprimare. Lucrul asta deterioreaza si mai mult imaginea buna pe care unii si-au creat-o despre aceste marci . Trist dar , stiu ca adevarul e dureros....... probabil de la prea mult Nox > DieselGate .
    2 12
  • @vali si madalescu
    Sa va explodeze un airbag takata in figura, dupa aia sa vorbiti de japoneze ca fiind de pe alta planeta.
    11 3
  • Nu.......Deci eu chiar am ajuns la conscluzi ca unii nu stiu pe ce lume traiesc :))))) ...... Takata face airbag-uri si pt marcile germane asa ca ciocu mic si joc de glezne .:)))))
    4 9
  • Oricum, creatorii ''absoluti'' in ''inovatii'' ~nemtii, ofera DieselGate = Nox= astmul bronsic ( boala inflamatorie cronica, ce afecteaza caile respiratorii si se manifesta printr-o hiperreactivitate bronsica ) , cancerul pulmonar si alte derivate........ mai ceva ca tutunul. Dar e > German Quality domle ' stiu nemtii ce fac . :))))
    4 10
  • cancer dau toate dieselurile, deci cine are asa ceva, e partas la crime.
    culmea e ca rar-ul se acuza. :)) el le da voie ilegal, el ii amendeaza, win-win. si soselele fumega..
    2 2
  • Cineva
    @Madalescu_Georgian
    Nu mai comenta ca vezi bine ca nu e nimeni de acord cu tine. Toti iti dau manute rosii. Eu zic sa te opresti de azi si sa nu mai dai nici un coment ca oricum e degeaba.
    1 0
  • @Cineva. M-as fi oprit demult, dar mi-e teama ca ''boala'' lor se va lua si la altii care sunt noi pe acest site si doar intra si citesc comentariile ''meseriase''. Mare lucru nu-i poti invata pe ei evident, dar macar se poate recorecta dezinformarea cu care acestia pot pacalii pe altii foarte usor, doar prin ''patosul'' cu care comenteaza, si frustrarea cu care se ling pe bot. Pana si mari oficiali din grupul VAG au spus ca marcile lor polueaza si poate ''maltrasi'' oamenii numai prin Nox-ul in exces care iese pe teava unei pseudo-calitati TEDEIU by DAS AUTO Tehnology . Deci ''inoveishan-cultureishan '' . Ce ma amuza copios e ca sunt atat de''meseriasi'' incat celui care a scris acest pasaj ''net superior mintii stiintifice'' : citez~ ''Sa va explodeze un airbag takata in figura, dupa aia sa vorbiti de japoneze ca fiind de pe alta planeta.'', i-au fost oferite ''10 voturi pozitive'' , asta in ciuda in care insusi marcile lor ''Jermance'' iubite au contract cu furnizorul de airbag-uri -Takata :))))) ..... Acelasi lucrul il indemn si eu : Sa-mi vorbeasca acum de Germania ca fiind de pe alta planeta :)))))
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru