Statueta Rolls-Royce Spirit of Ecstasy a fost redesenată pentru viitoarele modele electrice

de Tiberiu Safta
Luni, 07.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai faimos ornament din industria auto, Spirit of Ecstasy, a fost modificat de către Rolls-Royce. Ornamentul are acum o formă mult mai aerodinamică și a fost modificat pentru viitoarele modele electrice ale constructorului de mașini de lux.

Rolls-Royce a publicat primele imagini cu modificările aduse ornamentului de capotă legendar, Spirit of Ecstasy. Figurina, care a debutat pe mașinile Rolls-Royce în 6 februarie 1911, a fost redesenată în scopuri aerodinamice. Noua versiune a ornamentului va fi montată pe viitoarele modele electrice ale mărcii, primul dintre acestea fiind Spectre.

Odată cu modificările aduse emblematicului ornament, primele prototipuri Spectre au un coeficient aerodinamic de 0.26. Acest aspect este important de menționat, deoarece coeficientul poate determina autonomia unei mașini electrice.

Noua figurină are o înălțime de peste 82 de milimetri față de 100 de milimetri cum era înainte. De asemenea, statueta a fost dezvoltată chiar într-un tunel eolian, iar procesul de reproiectare a durat 830 de ore. Anterior modificărilor, figurina stătea cu picioarele drepte și împreunate. Noile modificări în scop aerodinamic fac ca statueta să aibă picioarele îndoite, cu unul dintre acestea în față.

Inclusiv mantia sa a fost redesenată pentru a oferi o eficiență aerodinamică mai mare.

Forma nouă a ornamentului a fost sculptată digital, iar fiecare exemplar va fi asamblat manual pe viitoarele modele Rolls-Royce. Spirit of Ecstasy a debutat pe mașinile Rolls-Royce în 6 februarie 1911. De atunci, toate exemplarele construite de către brandul britanic dispun de acest ornament de neprețuit.

Design-ul original Spirit of Ecstasy îi aparține lui Charles Sykes. Până în 1939, fiecare statuetă era creată și lustruită chiar de către el. Noua versiune a ornamentului emblematic va debuta pe modelul electric Spectre, în timp ce vechiul ornament va fi folosit în continuare pe următoarele modele: Phantom, Ghost, Wraith, Dawn și Cullinan, inclusiv pe versiunile Black Badge.

via Rolls-Royce

Comentarii (3)

  • Prădătoru'
    Mă așteptam să aibă barbă și să fie într-o scurtă à la Naomi.
    Așa, că de nou normal.
    3 1
  • Mircea Badea
    cred ca doar au vrut ceva mai porno..

    mai bine o puneau pe sosoaca! si la claxon tot vocea ei "ce se intampla aicea?!!"
    1 1
  • Seriff
    Trebuia sa o faca cu gleznele goale, steag lgbt si un stecher in mana.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru