Stellantis recheamă peste 44.000 de Jeep Wrangler 4xe din cauza riscului de incendiu

de Silvian Irimia
Sambata, 25.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep cheamă în service peste 44.000 de modele Jeep Wrangler plug-in hybrid la nivel mondial. Motivul? Bateria de înaltă tensiune are șanse să ia foc, cu opt incidente de genul acesta deja înregistrate.

Stellantis, grupul auto care deține Jeep, printre alte mărci de mașini, recheamă peste 44.000 de SUV-uri Jeep Wrangler 4xe plug-in hybrid la nivel mondial, deoarece bateria lor de înaltă tensiune poate lua foc.

Compania a emis o declarație ieri, afirmând că o revizuire de rutină a datelor clienților a condus la o anchetă internă care a descoperit opt incendii ale mașinilor. Toate erau parcate și oprite, în timp ce șase erau conectate la încărcătoare.

Rechemarea afectează anumite unități Jeep Wrangler 4xe din modelele anilor 2021-2024: 32.125 în Statele Unite, aproximativ 3.856 în Canada și 9.249 în afara Americii de Nord.

Stellantis afirmă că mașinile afectate pot fi conduse, dar le recomandă proprietarilor să se abțină de la reîncărcarea acestor vehicule hibride și să le parcheze departe de structuri și alte vehicule până când vor fi remediate.

Repararea implică o actualizare de software, dar dacă se observă un anumit cod de eroare (nedeclarat de Stellantis), întregul pachet de baterii va fi înlocuit.

Producătorul auto american estimează că un procent de unu la sută din vehiculele afectate ar putea avea defecte. Clienții vor fi contactați și informați cu privire la momentul în care își pot programa o vizită la service.

Lansat la sfârșitul anului 2020, Jeep Wrangler 4xe este propulsat de un motor turbo pe benzină de 2.0 litri, care funcționează în colaborare cu o unitate de putere electroică integrată în transmisia automată cu opt trepte.

Sistemul hibrid are o putere combinată de 375 de cai putere, în timp ce bateria de înaltă tensiune care alimentează motorul electric din interiorul cutiei de viteze are o capacitate de 17 kWh, suficient pentru o autonomie complet electrică de 30 de kilometri cu o baterie complet încărcată.

În al treilea trimestru al acestui an, Wrangler 4xe a fost cea mai bine vândută mașină hibridă plug-in pentru pasageri din Statele Unite, cu 17.662 de unități vândute. În comparație, Toyota și Lexus au reușit să vândă doar 12.678 de vehicule hibride plug-in în SUA în T3.

Comentarii (3)

  • Mno, pe asta nu am prins-o… cum 17 kWh pentru 30 km??? Adică peste 50 kWh pentru 100 km?
    2 1
  • Andrei
    Au rotunjit un pic. De fapt sunt 15kWh utili pentru 34km.

    Are doua motoare electrice deci consuma mai mult. Bănuiesc ca cifrele asta sunt mai aproapiate de realitate decât la altii. De exemplu Tiguan se lauda cu 10.4 kWh și 40km teoretic.
    1 1
  • Banditos
    La "aerodinamica" masinii v-ati uitat?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru