Stellantis suspendă temporar producția la o fabrică din Italia, din cauza crizei de cipuri

de Paul Cosma
Vineri, 27.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stellantis va opri temporar liniile de producție la fabrica din Italia unde sunt asamblate vehicule comerciale pentru brandurile din grup, din cauza crizei de semiconductori.

Pe fondul penuriei globale de cipuri, producătorii auto anunță rând pe rând că sunt nevoiți să suspende producția în diferite fabrici. Printre ei se numără și Stellantis, care a confirmat că fabrica Sevel se va opri săptămâna viitoare. 

“Confirmăm că producția la Sevel va fi suspendată săptămâna viitoarea din cauza lipsei de semiconductori din partea unui furnizor,” a declarat un purtător de cuvânt al companiei. 

Luna trecută, șeful Stellantis a avertizat că această criză globală de semiconductori s-ar putea întinde până anul viitor. 

Deficitul global de semiconductori va reduce producţia auto globală cu 7,1 milioane de vehicule în acest an, iar problemele din lanţul de aprovizionare provocate de pandemie vor afecta industria şi în 2022, se arată într-un raport al companiei de analize financiare Markit. 

Via Reuters

Comentarii (1)

  • bravos
    ca sa vezi! la noi se "cipeaza" bmw urile in trei ture.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru