Strategie pentru cea mai mare piață auto: Volkswagen vrea să domine vânzările din China cu SUV-uri și mașini electrice

de Petre Barac
Joi, 03.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen pregătește o strategie prin care să domine vânzările din China cu ajutorul SUV-urilor și a modelelor cu emisii reduse. Astfel, nemții vor să-și păstreze poziția de lider pe cea mai mare piață auto din lume.

Una din două mașini vândute de Volkswagen ajunge la un client din China, subliniind dependența nemților de piața asiatică.

Un argument în plus este faptul că, doar în luna decembrie, Volkswagen a vândut în China mai multe mașini decât în tot anul trecut pe piețele din Marea Britanie și Franța la un loc, potrivit datelor Automotive News.

Astfel, nemții nu își permit niciun pas greșit în China și pregătesc o strategie prin care să domine vânzările pe cea mai mare piață auto din lume.

Volkswagen susține că lansarea cât mai multor SUV-uri, precum și modelele electrice și hibride vor ajuta la îndeplinirea acestui obiectiv.

În prezent, Volkswagen vinde în China SUV-urile Tiguan, Teramont și Touareg, urmând ca la acestea să se adauge 3 modele noi până la sfârșitul acestui an. Printre ele se numără și T-Roc, ca urmare a parteneriatului cu firma locală FAW.

Numărul SUV-urilor vândute de Volkswagen în China ar urma să ajungă la 12 în următorii doi ani, potrivit oficialilor companiei.

Până atunci, nemții speră că SUV-urile sale vor asigura o treime din vânzările aferente pieței chineze.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Pentru China repede VW vrea să producă doar electrice sau hibride plugin, dar pentru proştii din Europa VW propune diesel reinventat ca ciorba re încălzită şi micro hibride de 12 V !!!! şi 48 V!!

    De 12V !!! Cred că bateria mea de laptop are acelaşi voltaj sau mai mare !!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru