Studenții Audi au transformat vechiul model Prinz într-un concept electric de 240 de cai putere

de Tiberiu Safta
Luni, 10.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un grup de studenți din cadrul mărcii Audi a transformat un model NSU Prinz clasic într-un concept electric de 240 de cai putere. Noul restomod a fost creat pentru a marca 150 de ani de existență a uzinei Audi de la Neckarsulm.

Anul acesta, uzina Audi de la Neckarsulm împlinește 150 de ani de existență. Despre povestea acestei uzine și cum s-a transformat de-a lungul ultimului veac și jumătate vei putea citi într-un articol dedicat special acestei fabrici.

Cu această ocazie specială, un grup de studenți ai mărcii cu 4 inele a creat o mașină unicată. Este vorba despre un NSU Prinz clasic, din 1971, care a fost transformat într-un restomod electric de 240 de cai putere. Acesta a fost unul dintre ultimele modele ale mărcii germane înainte ca aceasta să fuzioneze cu Auto Union la sfârșitul anilor '60, pentru a pune bazele actualei mărci Audi.

Exemplarul original, botezat Prinz 4L, a venit echipat cu un motor cu doi cilindri răcit cu aer, de 600 de centimetri cubi și care dezvolta circa 30 de cai putere. O performanță destul de modestă, chiar și pentru anii '60 și '70. Acum, însă, micul motor este înlocuit cu un propulsor electric provenit de la un Audi e-Tron din 2020. Cu acest propulsor, conceptul creat de studenții Audi dezvoltă acum 240 de cai putere.

De asemenea, rezervorul de benzină a fost eliminat pentru a face loc acumulatorilor, care provin de la un model PHEV: Audi Q7 TFSI e quattro.

Inclusiv caroseria a fost modificată semnificativ. Pentru acest concept, studenții Audi s-au folosit de o podea provenită de la Audi A1. Tot de la un astfel de exemplar provin și frânele și suspensia. Caroseria este aproape de nerecunoscut față de cea originală. Asta pentru că studenții au lățit-o și au montat și numeroase elemente aerodinamice, cum ar fi un spoiler frontal, aripi puternic evazate, două eleroane în partea din spate și o priză de aer în partea inferioară. Eleronul poziționat mai sus este montat direct în roll-cage.

Bineînțeles, farurile și stopurile originale cu halogen au fost înlocuite cu blocuri optice LED noi. Nu lipsesc nici jantele late, desenate în formă aerodinamică.

La final, noul concept, botezat Electric Prinz 4, a fost vopsit în nuanța specială de gri Suzuka, în combinație cu negru Brilliant și cu accente galbene verzui Signal.

Habitaclul conține doar un singur ecran pentru instrumentarul digital, precum și două scaune sport Recaro și un roll-cage.

via Audi

Comentarii (4)

  • Frumos restomod, asa da.
    Asta ar fi un quadriciclu reusit, cu motor de 24cp si nu 240
    1 1
  • Cătălin
    La anul mă înscriu la Mioveni, vreau din nou în banca facultatii
    1 0
  • Cine spune ăla este ca măgarul din poveste.
    0 1
  • Banditos
    E ceva mai mult decat proiectele studentilor Skoda. Adica mult, mult mai mult.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru