Studenții Skoda transformă crossover-ul Kamiq într-o mașină de raliu

de Alexandru Monenciu
Marti, 26.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Studenții Skoda au primit provocarea de a transforma crossover-ul Kamiq într-o mașină de raliu demnă de legendarul Raliu Dakar. Conceptul se află în primele faze de dezvoltare.

În urmă cu șapte ani, constructorul din Mlada Boleslav a prezentat lumii întregi conceptul Citijet, primul dezvoltat integral de studenți. După mai multe astfel de prototipuri, a venit acum momentul să facem cunoștință cu cel mai recent proiect al studenților Skoda.

Este vorba despre un Kamiq transformat în mașină de raliu. Conceptul ar putea fi denumit Azubi, iar pentru a deveni realitate, studenții de la Academia Skoda vor colabora cu divizia de motorsport a producătorului ceh. Totodată, aceștia vor fi asistați de membri ai echipelor de dezvoltare și producție.

Dezvoltarea conceptului a fost întârziată de pandemie, tocmai de aceea încă se află în primele faze. Recent, studenții Skoda Academy au vizitat centrul de design al mărcii, acolo unde au primit câteva ponturi înainte de a începe să schițeze viitoarea mașină de raliu bazată pe Kamiq.

Printre modificările aduse crossover-ului se vor număra un eleron supradiemensionat, anvelope de off-road, aripi evazate și jante de dimensiuni mari.

La fel ca celelalte concepte dezvoltate de studenții Skoda, și acesta va rămâne doar un prototip.

via Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru