Studenții Skoda transformă SUV-ul Enyaq într-un birou mobil. Va fi denumit Roadiaq

de Alexandru Monenciu
Joi, 08.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul proiect al studenților Skoda va fi denumit Roadiaq. Bazat pe electricul Enyaq, acesta va fi prezentat în cursul lunii iunie.

Este deja o tradiție ca studenții centrului Skoda Auto Vocational School din Mlada Boleslav să construiască un proiect bazat pe unul dintre modelele mărcii din Cehia.

La cea de-a noua ediție a proiectului Apprentice Car s-au înscris 29 de studenți, iar mașina va fi denumit Roadiaq. Aceasta este bazată pe electrica Enyaq.

Obiectivul studenților Skoda este să transforme SUV-ul cu zero emisii într-o rulotă multifuncțională, care să îndeplinească și rolul de birou mobil. Pentru asta, cei 29 de studenți au redesenat plafonul și l-au înălțat cu 35 de centimetri.

Au instalat, de asemenea, panouri fotovoltaice. Totodată, au integrat o mini bucătărie în portbagaj, iar în prelungirea hayonului poate fi instalat un cort pentru un plus de spațiu.

Va exista conexiune permanentă la internet, iar scaunele vor fi acoperite cu materiale sustenabile.

Așa cum spuneam, proiectul Skoda Roadiaq va fi dezvăluit în cursul lunii iunie.

via Skoda

Comentarii (3)

  • Oh, no,definitia waste of money.
    Pentru astfel de proiecte cu studenti ar trebui sa fie un conducator de echipa foarte bine impamantat in realitate si ce ar trebui creat.
    Cel mult ii lasi sa faca concept la stadiul gen "model de lut" sau in cazul de fata o macheta la scara 1:3. Folosind tehnica de printare 3d si eventual laser cutter.
    Nicidecum sa le dai pe mana o masina intreaga si sa creeze gogomanii de genul asta.
    Trebuie tutusi putin IQ peste 100 in luarea unor astfel de decizii.
    Pai skoda arunca cu sute de mii de euro pt astfel de proiecte, hai sa isi ieftineasca mai degraba masinile, ca doar de acolo au banii, pe principiul comunist, clientii cotizeaza si skoda arunca cu banii pe orice tampenii.
    Si apoi se plang ca "vai, marja de profit mica"
    0 3
  • Catalin
    Chiar îmi era dor de studenții de la Skoda. @automarket: mergeți și pe la D.Mioveni să-i întâlniți pe cei aflați în preajma pensionarii. Ei cu ce se ocupă?
    0 0
  • Greu de mulțumit unii “critici” de pe aici.
    Marja de profit se calculează pentru fiecare model in parte si este strict legată de costurile legate de acel model. Ce se face cu profitul, cât si unde se face reclamă, este alta poveste.
    Faptul ca Skoda investește in studenți si promovează munca lor mi se pare mult mai ok decât sa-ți pui brand-ul (pe o grămada de bani) la un meci de fotbal sau la o rivala de tenis (live la Roland Garros).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru