STUDIU: ”56% dintre britanici consideră fumatul la volan un pericol”

de Bogdan Mirică
Marti, 16.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu desfăşurat în Marea Britanie a arătat că majoritatea englezilor consideră fumatul un viciu periculos pentru cei care şofează. Mulţi îl consideră mai periculos chiar şi decât vorbitul la telefonul mobil.

În contextul unei societăţi care încearcă să cenzureze pe cât posibil fumatul, iniţiativa unei legi care să interzică fumatul la volan nu putea întârzia. În Irlanda există deja un proiect de lege care va interzice fumatul în maşină atunci când se transportă şi un pasager copil. Tot mai multe ţări se alătură curentului, semn că interzicerea fumatului nu mai este doar un plan utopic.

Recent, Institulul Şoferilor Profesionişti din Marea Britanie a desfăşurat un studiu care şi-a propus să afle ce părere au cei de la volan despre fumatul în maşină. Întrebările adresate unui grup numeros de respondenţi au relevat că o majoritate de 56% este de părere că interzicerea fumatului în maşină este o idee bună.

Acelaşi studiu a arătat că 48% dintre subiecţi consideră fumatul în timpul şofetului un act iresponsabil. De asemenea 46% califica gestul ca fiind mai periculos chiar decât vorbitul la telefon.

Urmareste Automarket
Simon Best, preşedintele Institutului, a declarat: ”Fumatul este clar văzut ca o problemă de către majoritatea şoferilor.
Este şi un factor care poate distrage atenţia. Beneficiile fizice sunt clare, însă trebuie să stabilim dacă viciul afectează şofatul şi pune în pericol viaţa celor de la volan. Dacă fumatul la volan dăunează siguranţei, atunci îl vom interzice”.

În Marea Britanie, aproximativ 20% din populaţia ţării este fumătoare. Criticii studiului susţin că tocmai nefumătorii consideră acest obicei periculos, iar rezultatele nu reflectă o părere pertinentă.

Comentarii (4)

  • @Automarket.......era interesant sa abordati subiectu in felu urmator......
    'In contextul unei societati care te 'promoveaza' a fi un robot-sluga fara drept de aparare si obligat sa faci ce ti se spune'.

    o prostie totala.........studiile astea menite sa dezinformeze publicu la scara mare.......azi maine vom afla k e periculos sa mai respiri in timp ce esti la volan
    6 9
  • in Bucuresti pericolul este ca cineva sa te ia la bataie ca arunci tigara pe jos si nu in scrumiera masinii.
    4 1
  • @rov: ar fi bine sa existe pericolul asta de care spui tu, ar inseamna ca mai exista ceva spirit civic. Dar din pacate eu nu l-am sesizat. Nu intereseaza pe absolut nimeni cine si ce deseuri arunca ceilalti din jur. Poti sa golesti si o vidanja in Piata Universitatii pe gazonul din fata Teatrului National si pun pariu ca nimeni nu-ti va zice nimic, cel mult se vor tine de nas pana trec de zona "parfumata".
    10 0
  • interesant
    Un obicei mai daunator decat fumatul http://profitinfo.ro/un-obicei-mai-daunator-decat-fumatul/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru