Studiu: 70% dintre șoferii români spun că se chinuie să vadă drumul atunci când conduc noaptea

de Paul Cosma
Joi, 02.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circa 70% dintre șoferii români spun că se chinuie să vadă drumul atunci când conduc noaptea, potrivit unui nou studiu. În plus, 82% dintre șoferi susțin că s-ar simți mai în siguranță dacă farurile mașinii lor ar ilumina o suprafață mai mare a drumului.

Producătorul de becuri auto Tungsram a publicat rezultatele unui chestionar despre sentimentele care-i domină pe șoferii români atunci când conduc pe întuneric.

Un prim rezultat al sondajului a relevat faptul că 42% dintre respondenți se simt mai vulnerabili când conduc noaptea față de șofatul pe timp de zi, procentul fiind chiar mai mare în cazul femeilor la volan: 52%.

Circa 70% dintre șoferii români au afirmat că noaptea se chinuie să vadă drumul din fața lor, chiar și cu farurile aprinse.

Sondajul a demonstrat de asemenea că 82% dintre șoferi s-ar simți mai în siguranță dacă farurile mașinii lor ar ilumina o suprafață mai mare a drumului, iar 51% dintre cei chestionați au spus că acesta este cel mai important factor atunci când își aleg noi becuri pentru automobilul personal. Doar 9% au spus că prețul este factorul decisiv în alegerea noilor becuri.

Comentarii (15)

  • Nu cred ca e problema de becuri, ci de marcaje. Nu prea avem vopsea in Romania ca sa trasam marcajele pe drumuri. Suntem amarati.
    53 1
  • Adrian
    Are dreptate @verde. Dar si chestia iluminatiei strazilor tot e o cauza.Traind in Europa am vazut dar mi s-a intimpat si mie sa ma pornesc cu farurile stinse fara a-mi da seama, fiindca drumurile sunt iluminate foarte bine pe timp de noapte, ma refer la centre urbane si la strazile in apropierea acestora.
    17 1
  • Eu cred ca problema o reprezinta cei care isi pun becuri neomologate si cei care nu si le regleaza. Degeaba circul eu cu becurile originale, de fabrica, puse pe pozitia 1 sau 2, daca vine un bou cu lumina albastra de 7000 W, cu portbagajul plin si becurile puse pe pozitia 0, ca nu mai vad nimic.
    18 2
  • @Adrian: aici deja e problema ta si ar trebui sa verifici lumina cand pleci de pe loc noaptea.
    3 4
  • Nu e vorba doar de faruri!!!!!
    PROBLEMA NR 1 sunt drumurile care nu mai ai demult trasate liniile de demarcatie dintre benzi, ca să nu mai vorbim si de cele din dreapta drumului (deja cer prea mult). Calitatea foarte proasta a strazilor infrastructurii se reflectă în tot: și în nr mare de accidente, lipsă confort la drum lung (hopuri cârpeli denivelări în prostie în continuu, distrugerea treptată a mașinii, noaptea vizibilitatea „asfaltului” este estompată parcă mergi călare pe fantome, vopseaua dintre benzi? -a mancat-o covidu demult.
    E drept ca masinile astea mai noi (sau foarte noi) au un sistem de iluminare mult mai puternic iar dacă ai si un SUV mergi regește!! Din păcate noi ceilalti cu berline turisme conventionale mergem chiorâș....
    16 1
  • erată: drumurile care nu mai sunt demult
    2 0
  • De multe ori am intalnit drumuri reparate la care au "uitat" sa le traseze,,macar linia mediana,apucandu-le iarna! Si cand erau si umede(absorbind lumina),pe ceatza,,in curbe,aveai ocazia sa te trezesti pe camp sau in copaci! De calitatea vopselei,,,ori se sterge repede ori/sau sunt fara substanta reflectorizanta(sticla) in ea!
    6 0
  • Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu prea vad autostrazile!!!

    Voi?
    12 1
  • Acest articol este doar o reclama. Nu trebuie sa il luam in serios.

    In primul rand becurile nu pot lumina oricat. Teoretic parca era o limita de distanta.

    In al doilea rand drumurile sunt oribile: nemarcate, nereflectorizate, neluminate, ne mama lor.

    Apoi sunt multi care merg prea tare. Normal ca nu vezi nimic sau nu la timp.

    Ce sa mai spunem de cei care au faruri neomologate sau nu stiu sa foloseasca si sa regleze luminile. Daca te orbeste cel din sens opus, degeaba esti tu Gigi Ochi de Vultur si ai strazi impecabile.
    18 0
  • din pacate multe masini merg cu faza mica prost reglata ,cind unul sau amindoua farurile te orbesc si e un cosmar sa conduci noaptea .La verificarea tehnica a masinii nimeni nu se uita cum sint pozitionate aceste faruri ?
    3 0
  • mi-e mila de edik
    care si-asa se descurca greu cu 3 pedale, daca-l mai pui sa conduca si noaptea intre 2 orase l-ai distrus. Daca e si manuala ... Aleluia
    3 3
  • andrei
    asta ai inteles tu? ca e vorba de edik? chiar ca te-a distrus articolul inseamna.....
    2 5
  • @andrei
    edik! tu esti?
    3 1
  • Mai sunt si din astia cu volan pe dreapta care au reglate farurile sa bata pe marginea drumului la ei, dar la noi e fix in ochii celui din contrasens...
    3 0
  • mircea badea
    de ce fac drumurile negre?!

    se simte diferenta cand pui un filips 150+...
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru