Peste 60% dintre șoferii români preferă spălătoriile auto self-service

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Joi, 29.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu realizat de MOL România arată că 62% dintre șoferii români preferă să meargă la spălătoriile auto manuale de tip jet wash în detrimentul spălătoriilor auto asistate de cartier (17%).

În privinţa alegerii unei spălătorii auto, 44% din totalul şoferilor chestionaţi au indicat timpul de aşteptare drept principal criteriu de selecţie, fiind urmat de preţ (40%), calitatea substanţelor de spălare (39%) şi proximitatea faţă de locuinţă sau locul de muncă (37%).

În cazul respondenţilor femei, studiul a arătat că proximitatea faţă de locuinţă sau locul de muncă joacă un rol mult mai important în alegerea unei spălătorii, fiind al doilea cel mai important criteriu de selecţie, după timpul de aşteptare.

Dintre cei care menţionează calitatea produselor de spălare printre criteriile relevante în alegerea unei spălătorii, 60% spun că substanţele de calitate sunt cele care asigură păstrarea în timp a caracteristicilor vopselei auto, iar 56% înţeleg prin substanţe de spălare de calitate acele produse care lasă zero zgârieturi pe maşină.

Potrivit studiului, şapte din zece români (70%) aleg să îşi spele maşina seara sau dimineaţa, cu o preferinţă mai clară pentru intervalul de seară, în timp ce o treime au afirmat că preferă să facă această operaţiune în week-end, când au mai mult timp liber.

Pe ansamblu, peste jumătate dintre şoferii din România (52%) ajung să-şi spele maşina numai atunci când este foarte murdară sau când pleacă ori revin dintr-o călătorie mai lungă.

Studiul a fost efectuat online, în perioada 13 – 21 aprilie, pe un eşantion de 556 de respondenţi.

Via economica.net

Comentarii (9)

  • Dahh, normal. Suntem saraci. Patronii, fie ei si de spalatorii sunt hoti. In Cluj-N, un interior-exterior sare de 55 lei.
    16 3
  • Seriff
    Pai e si normal, cu 15 lei ti-ai spalat masina interior- exterior plus aspirat, 15 lei fata de 40 cat e la spalatorie conteaza.
    17 3
  • In afara de faptul ca este mai ieftin, nu trebuie sa le spui baietilor sa nu dea drumul la muzică, sa nu lase zoaie in interior, mai lași mașina acolo si-o gasesti zgaraiata, daca le lasi 5 lei bacșiș " slabut bosule ".
    29 2
  • Marea problema cu spalatoriile asistate este faptul ca in majoritatea cazurilor, jetul de apa este prost aplicat( nici pistolul nu e bun nici lucratorul nu-si da interesul), iar solutiile sunt date "la misto"
    Apoi cu o carpa infecta, de cele mai multe ori spalata pe ciment, se freaca lacul masinii de particulele fine ramase, jmirgheluind efectiv masina. Carpa aia ar trebui sa usuce masina, nu sa o curete de mizerie.
    Daca faceti o proba refuzand sa stergeti masina, veti intelege despre ce e vorba.
    11 0
  • Nu stiu la ce spalatorii mergeti voi. La self service o speli exterior cu 10 lei. La spalatorie normala e 15. La altele mai mici si mai dornice de clienti cred ca ajunge tot la 10 lei. Aici vorbesc de ce am vazut in Bucuresti.
    8 1
  • Normal! Evaziune fiscala la greu calitate zero si preturi de top. Am nimerit la vreo doua spalatorii unde stergeau bordul cu laveta cu care stergeau exteriorul, unde mai pun ca mereu trebuia sa fac retusuri. Nu mai zic ca mi-au incurcat presurile din cauciuc de a trebuit sa umblu dupa o doamna de habar n-avea pe ca plecase cu presurile mele sau ca mi-a disparut permisul de acces din parbriz.
    6 0
  • Eu as merge la spalatorii "clasice", dar sincer doar Self Service am mai gasit in ultima vreme.
    Pe de alta parte nu e asa rau, ca am patit de cateva ori cand am mers cu masina mai prafuit sa ii aud pe angajati cum fac "glumite" intre ei, ca "uite ma si la tzaranu asta" sau "am fost la tzara".
    De parca la spalatorie mergi cu masina neprafuita. Atunci ce rost mai are sa o speki.
    In loc sa se bucure analfabetii ca au clienti si un salar, ei fac pe "glumetzii".
    16 0
  • Optiunea mea
    @Liviu,
    Poti sa ne dai cateva exemple de spalatorie in Bucuresti unde costa 10 lei exteriorul? Cred ca sunt 4-5 ani de cand nu am mai dat 10 lei pe exterior in Bucuresti.Cel putin in sectorul 3, cea mai "rapciugoasa" este 15 lei, majoritatea insa sunt 20-25. Practic, daca faci interior/ exterior + 10-20 lei la baiat, nu scapi fara minim 50-60 lei. Daca mai vrei si ceara+ jante, bate suta. Problema este ca dureaza minim 1 h si nu toata lumea are timpul acesta.
    Eu o spal cand este f murdara ( ploaie, noroi, sare de la deszapezire), dar daca este doar praful unei saptamani, self serviceul este imbatabil, atat financiar cat si ca timp.
    La self sevice, fisele sunt intre 2,5 si 5 lei si poti sa o speli incepand cu 5 lei ( la dedeman pe Pallady,spuma+ clatire) pana in 10 lei, sau mai adaugi 1-2 fise pentru ceara si osmoza. Ca sa nu mai zic ca o stergi cu lavetele tale absorbante, curate.
    Concluzia este ca ambele variante au piata lor, cu argumente valabile.
    3 0
  • Dr Liliana Dumitru
    Cine a testat Spalatoria Auto Nedwash din Galati?
    Ce parere aveti
    Stiu ca poti face progrmare online pe site-ul www.nedwash.ro
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru