Studiu: jumătate dintre şoferii români consideră că riscul de a fi implicaţi într-un accident auto este ridicat

de Paul Cosma
Vineri, 29.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cinci din zece şoferi români sunt de părere că riscul de a fi implicaţi într-un accident auto este mare şi foarte mare, cu 6% mai mult faţă de datele din 2019, potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Asigurătorii din România, prin asociația UNSAR (Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare), au comandat o cercetare sociologică pentru a vedea părerile șoferilor cu privire la siguranța în trafic.

Potrivit IRES, jumătate dintre șoferii români spun că riscul să fie implicați într-un accident auto este mare sau foarte mare. 

Studiul mai arată că, în cazul tinerilor cu vârsta de până în 35 de ani, ponderea referitoare la riscul de accidente este de 51%, în timp ce 30% dintre persoanele chestionate consideră riscul ca fiind unul mediu. 

Doar 21% dintre şoferi susţin că probabilitatea de a fi implicaţi într-un accident rutier este scăzută.

Studiul IRES relevă şi diferenţe de percepţie asupra riscului în funcţie de vârstă. Astfel, 24% dintre cei cu vârste între 18 şi 35 de ani îl consideră ca fiind un risc foarte mare, iar 27% spun că este unul mare.

De asemenea, aproape un sfert (22%) dintre persoanele de peste 50 de ani au indicat riscul de accident ca fiind unul foarte mare. 

Via Agerpres

Comentarii (9)

  • Si cu toate astea, romanii prefera sh-uri a caror istorie nu o stiu in detrimentul unor masini mai sigure.
    Luam sprotive cu care facem depasiri ca niste cretini si ne vaitam ca avem risc crescut de accidente.
    Apreciem BMW limitat la 305 km/h intr-o tara fara autostrazi, valeleu...
    Si comentam cand Volvo limiteaza masinile la 180km/h in conditiile in care majoritatea tarilor au limitele maxime de viteza de 130km/h.
    Sa mai zica cineva ca romanii nu sunt prostii Europei.
    https://auto-expert.md/studiu-afla-care-sunt-cei-mai-prosti-soferi-din-lume-si-ce-masini-conduc-acestia
    7 6
  • ceilalti 50% soferi circula pe contrasens pe autostrada, depasesc pe linia continua si nu bifeaza pe lista de optionale maneta de semnalizare.
    10 1
  • Un aspect,,In tarile civilizate,,cei ce abia au obtinut permisul,nu au voie sa conduca masini mai puternice de 100 CP,,timp de doi ani,,,uneori nici noaptea.Ce BMW uri,,ce fitze..!Al doilea aspect,,,frica de lege nu exista,,”dosarul penal” si judecarea lui peste unan,doi,,nu mai sperie cocalarii.Daca erau judecati la urgenta,arestati pe loc,confiscat masinile,,,traficul era mai sigur.Nu in ultimul rand infrastructura,semnalizarile .Nu masinile vechi,intretinute conduc la accidente!Si in Elvetia sunt destute vechituri,,TDI uri,,batrani de peste 80 de ani care vin la mall cu masina,,dar nu vad tamponari pe strazi,depasiri,nervi,plecari in tromba de la semafoare.
    9 1
  • @joe pai cum ai vrea sa se plece de la semafor? Taras-grapis cum fac unii?
    7 8
  • jumatate
    jumatate dintre soferi au un subconstient dominat de frica. Cel mai bine ar fi sa renunte la sofat si sa-si ia trotineta.
    3 8
  • @jumatate
    De frica depasesc in curbe cu 0 vizibilitate, circula pe contrasens pe autostrada, merg cu de 3 ori limita legala, sar la bataie si in general, sunt un pericol public.
    1 4
  • @jumatate... cum sa nu, cu jumatatea care nu are frica ma intalnesc zilnic pe drumuri. Unii dintre ei nu au nici bun simt, nici educatie. Iar unii se odihnesc in loc cu verdeata,
    4 1
  • Desigur ca exista soferi periculoși slab pregatiti orgoliosi etc dar ce facem cu infrastructura depășită veche lipsită de semnalizari unde trebuie sau drumuri prost semnalizate drumuri pline de gropi etc ? Lucrurile astea nu contează ?
    5 0
  • Bogdan
    Sa inteleg ca ceilalti 50% sunt deja soferi de BMVeu... Eu sunt in permanenta in stare de alerta... Nu sunt cel mai bun sau cel mai cuminte sofer...dar conduc tot timpul ca si cum as avea familia in masina cu mine... Si subscriu la comentariu care tine de aplicarea mai stricta a legii...la toti... Pentru o eficienta sporita sau imediata, se poate incepe controalele ale politiei: intai BMW, continuat cu inele si stelutze...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru