Studiu despre piața auto europeană: vânzările de mașini vor scădea cu până la 39% în acest an

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 10.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piața auto europeană va înregistra un declin al vânzărilor de 21% într-un scenariu optimist și de 39% într-un scenariu pesimist, potrivit unei analize realizată de PricewaterhouseCoopers.

Înmatriculările de mașini au scăzut în prima jumătate a anului cu 39.5%, la aproximativ 5.2 milioane de unități, potrivit celui mai recent raport al Asociației Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).

Compania de consultanță PricewaterhouseCoopers (PwC) a realizat acum o analiză a pieței auto din Europa bazată în special pe cererea de mașini din partea clienților pentru a încerca să stabilească cum va evolua piața auto în a doua parte a anului.

În cel mai optimist scenariu, PwC estimează că vânzările vor scădea cu 20.8% în Europa la nivelul întregului an 2020, în cazul în care cererea va reveni la normal, iar constructorii vor lansa modele atractive. Acest lucru va permite și o scădere de numai 10.7% a producției de mașini.

De asemenea, în cazul în care statele europene vor gestiona bine un posibil al doilea val de Covid-19 fără să impună noi restricții, vânzările ar urma să scadă cu 26.4%, chiar și în absența unei cereri susținute din partea consumatorilor, în timp ce producția va înregistra un declin de 15.7%.

Al treilea scenariu vizează ipoteza că statele europene nu vor impulsiona vânzarea de mașini electrice și hibride prin bonusuri guvernamentale, caz în care se estimează o scădere a vânzărilor anuale de 32%, în timp ce ce producția ar urma să coboare cu 26.3%.

Cel mai pesimist scenariu este cel în care piața auto își va reveni într-un ritm foarte lent, ca urmare a problemelor întâmpinate de furnizorii de componente și a reticenței clienților de a achiziona mașini.

Într-o astfel de situație, PwC estimează o scădere anuală a vânzărilor de 38.5%, cu o scădere a producției de 32.6%.

Via PwC

Comentarii (1)

  • Zeinah
    Puteti pune va rog un link catre studiul realizat the PWC? Multumesc,
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru