Studiu Ford: Roma este cel mai aglomerat oraş european

de Mircea Meșter
Miercuri, 29.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford s-a interesat de timpul pe care-l petrece în trafic fiecare şofer din şase mari oraşe europene. Roma este cel mai lent şi stresant oraş pentru maşini, iar pe locurile 2 şi 3 se află Londra şi Madrid.

Un studiu realizat de Ford în cele mai importante oraşe europene arată că Roma este oraşul care suferă cel mai mult de pe urma aglomeraţiei din trafic. Cei 5500 de şoferi care au răspuns în chestionar au confirmat faptul că în capitala Italiei au loc cele mai mari şi stresante blocaje în trafic, un şofer având nevoie în medie de 111 minute pe zi pentru a ajunge la muncă. 

Conform analizei, 57% dintre şoferii romani sunt stresaţi din cauza aglomeraţiei de pe străzile oraşului, cel mai mare procent întâlnit în cele 6 oraşe în care a fost realizat studiul. În analiza Ford au intrat, pe lâng Roma, şi Barcelona, Berlin, Londra, Madrid şi Paris.

Esential 111 minute petrec în medie şoferii din Roma în trafic pentru a ajunge la birou.
Pe locul al doilea în clasamentul oraşelor aglomerate şi stresante pentru şoferi se află Londra, locuitorii capitalei britanice având nevoie, în medie, de 104 minute pentru a ajunge la birou.
Pe 3 se află Madridul, spaniolii pierzând 100 de minute pentru naveta acasă-birou.

Studiul celor de la Ford a relevat şi câteva statistici interesante: europenii sunt mai stresaţi de drumul spre muncă decât de locul de muncă în sine, în timp ce 63% dintre europeni întârzie cel puţin o dată pe lună la muncă din pricina aglomeraţiei din trafic. Mai mult, 15% dintre şoferii celor şase oraşe ajung cu întârziere în mod regulat la muncă din această cauză.

via auto-presse 
foto Nabil z.a./Flickr 

Comentarii (5)

 • mishazaitev
  E intr-adevar aglomerat, insa roata se invarte.
  1 0
 • Ar fi cazul sa foloseasca mai mult transportul in comun si bicicletele
  6 1
 • La noi media cred ca e extrem de mica..de ce ? pentru ca multi nu merg la munca..aici e problema de fapt, multi ard gazul de pomana...Nu ma leg de cei ce nu-si pot gasi un loc de munca...
  10 1
 • trebuie sa fii batut in cap sa nu iei un scuter sau bicla(daca metrou nu se poate).
  cum sa pierzi atata timp mergand ca un cartof intr-un carucior la pas?!
  1 1
 • Roma, Barcelona, Berlin, Londr
  Irelevanta statistica.
  Mie imi ia 50 de minute sa fac 5 km cu tramvaiul si metroul dar cu masina, daca plec intre 8 si 9 as face 2 ore.
  Singurul care are o statisca aproape de realitate e Waze, restul este dat cu parerea.
  0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru