Studiu: italienii sunt cei mai proşti şoferi europeni

de Mircea Meșter
Joi, 09.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un sondaj online la care au participat peste 30.000 de persoane arată că italienii, grecii şi polonezii sunt consideraţi şoferii cu cele mai proaste apucături la volan. România nu a participat în acest studiu.

Esential 15 ţări europene au fost vizate de sondaj, iar România nu s-a regăsit printre opţiunile pe care le-au avut la dispoziţie respondenţii.
30.000 de votanţi şi-au spus părerea în sondajul Zoover.
Portalul de călătorii Zoover a încercat să afle care este opinia vizitatorilor săi despre obiceiurile la volan ale europenilor. Într-un sondaj pus la dispoziţia tuturor versiunilor europene Zoover (portalul are chiar şi site în limba română), internauţii au fost întrebaţi ce naţionaliatte au şoferii cu cele mai proaste apucături la volan.

Sondajul a fost foarte popular printre vizitatorii Zoover, nu mai puţin de 30.000 de persoane contribuind la rezultatul final al acestuia. La final, prima poziţie în topul celor mai proşti şoferi europeni a fost ocupată de italieni, care au "reuşit" să strângă aproape un sfert dintre voturi: 23.7%. Podiumul a fost completat de greci şi polonezi, care s-au distanţat foarte clar de locul al patrulea, şoferii germani, cu procente destul de însemnate: 15.6% şi 14% din voturi. Foarte interesant este faptul că italienii şi grecii s-au autovotat în sondaj.

Astfel, 28% dintre italieni au declarat că şoferii din Cizmă sunt cei care se comportă cel mai prost la volan, în timp ce grecii au o părere şi mai negativă despre ei înşişi: 36% dintre respondenţi şi-au asumat poziţia de şoferi proşti.

De cealaltă parte a clasamentului au stat şoferii din Norvegia, Austria şi Finlanda, aceştia din urmă adunând abia 1.5% dintre voturile exprimate. 

Poz. Ţară %
1 Italia 23.7
2 Grecia 15.6
3 Polonia 14.0
4 Germania 7.9
5 Franţa 7.7
6 Olanda 5.6
7 Spania 5.0
8 Marea Britanie 4.1
9 Belgia 3.9
10 Suedia 2.7
11 Danemarca 2.5
12 Elveţia 2.2
13 Norvegia 1.9
14 Austria 1.6
15 Finlanda 1.5

via Zoover

Comentarii (5)

  • Romania este out of the grid sau poate ca soferii romani sunt referinta (100%) apoi urmeaza cizmarii, crizatii, cartofarii, carnatarii, parfumarii, lalelistii, taurasii...etc...

    si apoi europa se termina la frontiera ungaro-romana
    19 15
  • De aia au cele mai proaste masini ever. Nu merita ceva mai bun ! Macaronarii. Huoooooooo !
    19 29
  • Rasiste pe naiba. Au aceeasi rasa ca noi.
    Oricum sunt amuzante si se practica amical la nivel mondial. Ne-am gasit noi acum sa facem justitie :))
    10 6
  • ilogic
    in franta se conduce mai bine ca in germania??? topul asta e o gluma...proasta... cine a condus in paris si cine a condus si in orice oras german stie despre ce vorbesc! ajunge sa te uiti cati au aripile infundate...
    27 0
  • geageac
    Auzi braul! Soferii romani ,, e grozavi,, .Cine dracu poate crede prostiile scrise aci?Ne freaca grija de soferii italieni, vai mama noastra!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru