STUDIU: Peste 88 de milioane de mașini vor fi vândute la nivel global în 2024

de Tiberiu Safta
Luni, 18.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Specialiștii în vânzările de automobile preconizează că pe parcursul anului viitor vor fi vândute în total peste 88 de milioane de mașini la nivel global. Acest fenomen ar urma să aibă loc în ciuda unei scăderi a producției globale de mașini, preconizată tot pentru 2024.

Chiar dacă crizele declanșate în ultimii ani, care au afectat puternic industria de automobile, nu au dispărut complet din peisaj, specialiștii sunt optimiști și preconizează că vânzările de mașini la nivel global vor crește ușor dar sigur. Potrivit unui raport realizat de compania S&P Global Mobility, anul viitor vor fi vândute 88.3 milioane de mașini la nivel mondial.

În noul raport se estimează că nivelul de mașini vândute la nivel global va crește cu 2.8% față de anul 2023. Cu doar două săptămâni rămase până la finalul anului, este de așteptat ca nivelul de mașini vândute în acest an să atingă valoarea de 86 de milioane de vehicule. Mai mult, estimările pentru anul 2024 relevă și o creștere a vânzărilor cu 8.9% față de nivelul din 2022.

Raportat la regiuni, vânzările de mașini din Europa ar urma să crească cu 2.9%, până la 15.1 milioane de mașini. În Statele Unite, sunt preconizate 15.9 milioane de mașini vândute pe tot parcursul anului, ceea ce va însemna un plus de 2% față de nivelul din acest an.

Inclusiv în China, vânzările de mașini vor crește cu 4.2%, până la 26.4 milioane de unități.

În schimb, același raport preconizează o scădere ușoară a producției auto globale pentru anul viitor. La finalul lui 2023 este de așteptat ca producția de mașini să atingă 89.8 milioane de unități la nivel global, o creștere de 9% față de 2022. Pentru 2024, însă, această valoare va fi de 89.4 milioane de unități, adică o scădere de 0.4% față de nivelul care va fi atins la finalul acestui an.

La final, analiștii mai precizează că ponderea mașinilor electrice la nivel mondial va crește în 2024. Mai exact, se preconizează că vehiculele electrice vor reprezenta 16.2% din vânzările totale de mașini la nivel mondial. Pentru 2023, această pondere este de 12%.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Cum? și specialiștii spun că nu mai cresc electricele cu 300%??? Mult le-a luat, eu de când tot zic. Oricum și 16% este optimist, vom vedea. Cu bateriile actuale… we have a problem!!! Când se rezolvă chestiunea în cauză mai vorbim.
    PS și nu mai aburiți ca de la 12% la 16% este un salt enorm, ca nu-i… din contră, este un dezastru!!!
    3 1
  • "Pentru 2023, această pondere este de 12%" Las' ca se compenseaza cu 88% stiri despre masini electrice. 88% stiri +12% vanzari = 100% electrificare deci problema e rezolvata. Neeext.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru