STUDIU: Șoferii de Tesla acuză tot mai multe cazuri de agresivitate împotriva lor

de Alexandru Monenciu
Luni, 05.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui studiu realizat de o publicație americană, șoferii de Tesla acuză tot mai multe cazuri de agresivitate la volan împotriva lor. Blocarea accesului la stațiile de încărcare este una dintre cele mai răspândite metode de "răzbunare".

În prezent, Tesla este unul dintre cei mai cunoscuți producători de automobile din lume. Dar, o dată cu faima vin și contestatarii care, în cazul mărcii americane, nu sunt deloc puțini.

Un studiu realizat de o publicație americană (au fost intervievați șoferii de Tesla din statul Iowa) arată că cei care conduc un model Tesla acuză tot mai multe cazuri de agresivitate la volan împotriva lor.

Acest lucru se întâmplă fie din cauza CEO-ului Tesla, Elon Musk, un personaj tot mai controversat, fie că "agresorii" au ceva împotriva mașinilor cu zero emisii, mai arată acest studiu.

Printre cele mai răspândite metode de manifestare a furiei la volan, împotriva șoferilor de Tesla, se numără blocarea stațiilor de încărcare de către șoferii de mașini termice.

"Ceilalți șoferi ne taie calea pe autostradă, ne arată degetul mijlociu sau deschid geamul și strigă la noi," a mai declarat un șofer de Tesla.

Un sondaj realizat în luna august arăta că proprietarii de Tesla sunt mulțumiți de mașinilor lor, dar și-ar dori ca șeful companiei, Elon Musk, să fie mai puțin controversat.

via Carscoops

Comentarii (16)

  • Mircea Badea
    e de la noxe, inca o dovada ca te afecteaza. mai ales pe dizelisti..
    12 29
  • Poate daca nu ar mai posta pe twitter, vezi doamne, ce masini bune si-au luat si cat de "verzi" sunt ei, atunci nu ar mai fi agresati.
    24 15
  • Seriff
    Bine le face, toti tocilarii au Tesla, si-o ard Eco si in realitate ei sunt cei mai mari poluatori, baga tigari si cola in ei la greu.
    24 24
  • Eu sunt curios cum ii afecteaza pe cei cu Tesla posesorii de Dacia Spring. Sunt foarte multe deja si cum au autonomie foarte mica sunt mai tot timpul la incarcat. Cred ca astia tin cele mai multe prize ocupate.
    20 5
  • Mvaaaai de mine, pisi, glezne-epilate, tzitzi cu troti electrice si cu Teslutza, of of of, cat sufera dragii de ei, la naiba! :)))
    Marsh ma! cu porcariile voastre de virtue-signaling. Nici nu ma mir ca v-o luati la bot. F bine, what goes around, comes around: cand va bateti voi joc de cei cu Diesel, ca vezi Doamne! va pute Diesel, ca omoara copii, ca va deranjeaza nasucurile voastre pudrate. Na, incepeti sa culeceti ce semanati. Eu nu cred bufeurile astea de mironotize zaharisite, dar daca e adevarat, nu pot decat sa ma bucur!
    26 26
  • PMC, la ce boala faci reclama...?
    20 26
  • PMC doar spune lucrurilor pe nume… ceea ce nu se prea caută, doar minciună, aberații, ipocrizie, prefăcătorie si inepții…
    Nu are nici o boala, este perfect sănătos si funcțional, doar ca i-a ajuns cu mascarada “zero emisii” mincinoase. Este doar începutul, mai greu dar se va dărâma castelul din jurul electricelor si rahatul va ieși la iveală.
    24 10
  • inexorabil
    Neîndoielnic că va ieşi, @Dutz, doar că e-zombii vor simţi, în loc de miasmă, mireasmă. Fiindcă nefericirea supremă pe acest pământ nu poate izvorî decât din mentalitatea de sclav jurat pe viaţă...
    11 8
  • Acuma revenind la subiect, clar mi se pare o știre fabricata din aproape mimic, cu toate ca lucrurile se vor complica si mai mult.
    Deșii procentul electricelor este infim (ma refer la SUA), au apărut in parcări prize de încărcare si locuri care se vor “rezervate”, altfel spus s-au redus locurile disponibile ca in cazul alocării de spații persoanelor cu dizabilitati sau cu nevoi speciale, deșii cei cu electrice si-au luat o masina subvenționată pe banii contribuabililor. Cum sa fie primită aberația asta cu brațele deschise? Unii își fac treaba in zona respectivă, doar ca sa-si încarce bateria… practic au devenit soferi cu dizabilități sau cu nevoi speciale. Imaginați-va ca omul se grăbește, are treaba si singurele locuri de parcare libere sunt cele 6 cu prize…. își bagă picioarele in motorul de 6 litrii si-si pune masinoiul pe un loc liber… La faza cu degetul probabil au primit o atenție ca nu știu sa conducă si nu are de a face ca sunt cu o electrică… posibil conduc lent imediat după ce au “dat ceata” la plecarea de pe loc, “adorm” pe drum.
    Povestea poate continua, dar cei care judeca știu ce as mai avea de spus, iar pentru restul nu ma mai obosesc, încă sunt in think tank sa vadă cum ripostează, rămân fără opțiuni… salutari!
    16 7
  • Ar trebui un studiu comparativ adică de văzut dacă cei cu termice fac gesturi obscene numai la cei cu Tesla sau își fac și între ei. Dacă acest studiu s-ar face în România se va ajunge la concluzia logică de altfel că cei cu mașini cu motoare termice nu fac discriminări deoarece aplică gesturi obscene, înjurături, șicanări în trafic într-o măsură mult mai mare tot la cei cu cei cu mașini cu motoare termice . Așa că ciocu mic și pasul mare dragi americani.
    8 9
  • Seriff
    Sa isi vanda Tesla si sa isi ia Mustang 5.0 sa scape de discriminari.
    12 4
  • Seriff
    Are dreptate, cand lumea urla ca diesel, ca soferii de diesel sunt nu stiu cum, era bine, acum ca a inceput lumea sa aibe ceva cu posesorii de troace cu priza e nasol.
    6 3
  • Deputy
    @Sheriff
    Tocilar esti tu :)
    4 4
  • Mircea Badea
    abia astept sa se intalneasca un electric dus la sala cu un mamaligar dizelist..eu sa fiu spectator..
    4 3
  • Seriff
    Daca eram tocilar acum stateam in parcare la Kaufland sa astept sa se elibereze o statie cateva ore in numele planetei in timp ce parlamentarii smecheri si-o ard in S 63 AMG
    8 4
  • Deputy
    Asta nu are nimic de-a face cu Tesla si tocilarii.
    Sa fii sanatos!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru