Subaru suspendă producția la toate uzinele din Japonia, din cauza crizei mondiale de cipuri

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a anunțat suspendarea producției, timp de 4 zile, la toate uzinele pe care le deține în Japonia. Totul, din cauza crizei mondiale de semiconductori.

În luna aprilie, Subaru a fost nevoit să oprească producția la uzina din Yajima (Japonia) timp de 13 zile din cauza crizei mondiale de semiconductori care afectează industria auto din ce în ce mai mult.

Acum, constructorul nipon a anunțat suspendarea producției la toate uzinele pe care le deține în Țara Soarelui Răsare, timp de 4 zile, începând cu 7 septembrie. Această decizie va afecta fabricile de la Gunma, Yajima și Oizumi.

Primele două asamblează o serie de modele Subaru, iar cea de-a treia se ocupă de motoare și transmisii.

Constructorul nipon nu s-a pronunțat, încă, asupra impactului financiar pe care îl va avea suspendarea producției la cele trei uzine. Nici nu a menționat dacă va fi afectată și uzina din Indiana, Statele Unite ale Americii.

Și Toyota se pare că a ajuns la finalul stocului de semiconductori. Reprezentanții companiei au anunțat recent că, din cauza acestei crize, producția globală va scădea cu 40% în această lună. La acest deficit contribuie și creșterea numărului cazurilor de infectări cu coronavirus din Asia de Sud Est.

În septembrie, Toyota va suspenda, la rândul ei, producția la 15 uzine din Japonia.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru