Succesorul lui Audi R8 va fi electric. Va fi lansat la jumătatea deceniului

de Tiberiu Safta
Luni, 12.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații, succesorul lui Audi R8 va fi pur electric. Noul model va fi bazat pe o platformă dezvoltată de Porsche și ar urma să fie lansat în 2025.

Audi R8, supercar-ul mărcii de la Ingolstadt, se apropie de final de viață. Modelul a fost lansat în 2007, iar actuala generație datează încă din 2015. Modelul emblematic va fi scos din fabricație la sfârșitul lui 2023.

Însă, succesorul lui R8 va fi unul electric. Potrivit publicației britanice Autocar, viitorul model va purta un nume nou, iar acesta va fi bazat pe o platformă dezvoltată de Porsche. S-ar putea ca succesorul electric al lui R8 să fie bazat pe platforma SSP Sport, care va fi prezentă la viitoarea generație Porsche Taycan și Porsche Panamera electric.

O altă variantă ar fi o platformă care se va regăsi la viitoarele generații ale modelelor 718 Boxster și Cayman, care vor fi electrice.

Conform publicației, noul model ar urma să fie lansat în 2025. Acesta va avea aspectul unui coupe cu două uși și promite să fie cel mai puternic model de serie construit vreodată. De asemenea, unele componente ale caroseriei vor fi construite manual, la uzina din Boellinger Hoefe, acolo unde este construit Audi R8 în prezent.

Înainte ca R8 să fie retras, acesta ar urma să primească o ediție specială mai puternică, cu propulsie spate, în 2023.

via Autocar

Comentarii (2)

  • doar eu vad asta?...ca farul stang la masina din poza pare spart?
    1 0
  • Se reflecta coama dealului umbrit din dreapta (stanga masinii).
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru