Sunetul viitoarelor modele electrice din gama BMW, semnat de un compozitor de Oscar: Concept i4, primul vehicul care integrează sistemul IconicSounds Electric

de Cornel Șocariciu
Joi, 05.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Concept i4 este primul vehicul al constructorului german care mizează pe sistemul IconicSounds Electric. Sunetul viitoarelor modele electrice dezvoltate de bavarezi a fost produs de Hans Zimmer, compozitorul de muzică de film care deține un Oscar, patru premii Grammy și două Globuri de Aur.

BMW Concept i4 a fost prezentat în urmă cu câteva zile, iar prototipul va sta la baza unui viitor Gran Coupe de serie electric. Modelul va fi echipat cu a cincea generație a sistemului eDrive, iar conform oficialilor producătorului german, versiunea de producție va oferi 530 de cai putere și o autonomie de până la 600 de kilometri.

Odată cu prezentarea lui Concept i4, nemții au introdus și sistemul BMW IconicSound Electric. Altfel spus, constructorul german a dezvoltat un sunet special pe care îl vom întâlni pe viitoarele modele electrice.

Pentru realizarea acestuia, BMW colaborează cu Hans Zimmer, unul dintre cei mai mari compozitori de muzică de film la nivel mondial. Neamțul are în vitrină un Oscar obținut în 1995 pentru coloana sonoră a peliculei Regele Leu, dar și patru premii Grammy și două Globuri de Aur. Alături de Hans ZImmer s-a aflat și inginerul de sunet Renzo Vitale.

"Renzo și cu mine au fost hotărâți să reunim trecut și viitorul BMW prin sunetul pregătit pentru Concept i4.

Sperăm că sunetul pe care l-am creat este clasic, dar în același timp surprizător și oferă un sentiment de lejeritate care se potrivește cu marca germană", a declarat Hanz Zimmer.

Neamțul a gândit sunete speciale atunci când clienții deschid portierele, când pornesc mașina sau când schimbă modurile de conducere (Core și Sport).

Odată cu lansarea lui Concept i4, Hans Zimmer și Renzo Vitale au prezentat și sunetul de start/stop al viitoarelor modele electrice și plug-in hybrid din gama BMW. Acesta se numește "ready-to-drive" și va fi introdus ca dotare standard începând cu luna iulie a acestui an.

"Noul sunet de start/stop își propune să ofere un sentiment de entuziasm în perspectiva condusului electric în momentul în care șoferul urcă la volan", a completat Renzo Vitale.

Modelele electrice sunt caracterizate și de liniștea oferită în momentul rulării, însă oficialii BMW spun că vor exista clienți care vor resimți lipsa emoției generată de sunetele motoarelor convenționale.

"Sunetul a avut mereu un rol important în dezvoltarea mașinilor noastre.

Acum vorbim despre plăcerea de a conduce la un nou nivel și suntem bucuroși să colaborăm cu Hans Zimmer pentru a pregăti noul univers sonor al mobilității electrice din cadrul BMW", a completat Jens Thiemer, vicepreşedintele executiv al BMW.

Sunetul realizat pentru Concepti i4 reprezintă al doilea proiect dezvoltat de bavarezi și Hans Zimmer, Vision M Next fiind primul concept BMW care a beneficiat de experiența neamțului în industria muzicală de film.

Comentarii (8)

  • netam-nissan
    asta e culmea prostelii cind vor si pot sa te convinga ca chiar vrei sa iti cante si sa danseze poate aspiratoru ca la holyud.
    18 0
  • Planul Kalergi Merkel antieuropeni este în plină desfăsurare!

    Masina nemtească, negru la volan!!! Exact opusul a ceeea ce erau reclamele in trecut, pt a sfida mandria europeanului! esti alb= esti rasist.
    acceptă schimbarea, cucul negru e bun, fiti gay, renuntati la femei, lasati musulmanii si africanii în locul vostru, sinucideti-va! etc
    15 4
  • @Gigel

    reclame functie de piata. Aia cu negru e pentru piata congoleza, pentru Bahrain soferul are un cearsaf pe cap, pentru Romania...ai ghicit: un suedez pur-sange, ochelari de sudura raiban si lantul boului comunal.

    Personal nu prea disting sunetul ala smecher care v-a insoti soferul in mers constant sau la acceleratie.
    0 6
  • ok...poate ca suna bine o secventa din asta de cateva secunde, sau atunci cand masina porneste si accelereaza pana ajunge la 100 km/h. Dar cum o sa sune cand mergi juma de ceas pe autostrada constant cu 120 km/h ? iti vine sa te otravesti dupa ?
    3 2
  • netam-nissan
    da dle. gigel nu degeaba imi zicea si colegu de care v-am spus ca e internat la glumeti ca adevaru umbla prin lume cu capu spart.
    si numa voturile rosii arata ca aveti dreptate plus alte reclame culmea tot de la nemtalai cu vw opel audi tot colorate in carbune.
    mai rau e ca prostelii cu cantarea electrocaznicelor i se canta in struna de presa auto de parca e skynet.
    la fel cu hectare de ecrane, masinarii autonome sau cip-ciripuri bune de scoala ajutatoare.
    doamne fereste de mai rau ca vorba lu hagi e mai bine sa fie bine decit sa fie rau.
    7 0
  • dar de râtul ăla ce zeceți?
    4 1
  • Fara alehas
    @mm
    E ,,icoana,, suprema ptr. multi gigei.
    1 0
  • mircea badea
    ratul seamana cu un pisioar mai special..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru