SURSE: Fiat Panda va continua să fie produs până în 2026

de Tiberiu Safta
Vineri, 11.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit publicației Reuters, modelul de oraș Fiat Panda va continua să fie produs la uzina de la Pomigliano din Italia până în 2026. La aceeași uzină va fi produs și noul Alfa Romeo Tonale.

Chiar dacă Fiat se concentrează mai mult pe versiunile convenționale și electrice ale modelului 500, celălalt model de oraș, Panda, continuă să fie produs și vândut în Europa. Însă, actuala generație, lansată în 2011, nu a suferit schimbări majore în ultimii 11 ani, chiar dacă a primit, recent, și un propulsor microhibrid.

Cu toate acestea, există o veste bună pentru fanii modelului emblematic. Conform Reuters, Fiat ar fi dat de înțeles că Panda va fi produs în continuare până în 2026. Modelul este construit la uzina de la Pomigliano, din Italia, acolo unde va fi produs și noul SUV Alfa Romeo Tonale.

Fiat Panda se bazează pe platforma Mini, dezvoltată de fostul Grup FCA. Astfel, Panda împărtășește aceeași arhitectură cu modelul 500 cu motoare convenționale și cu Lancia Ypsilon, vândut numai în Italia.

Acest anunț vine la scurt timp după ce Carlos Tavares, șeful Stellantis, s-a declarat îngrijorat de faptul că mașinile noi au devenit prea scumpe.

În acest sens, Fiat Panda rămâne o mașină accesibilă, cu un preț de pornire de 12.950 de euro în România.

via Reuters

Comentarii (8)

  • Răzvan
    Ați scris titlul gresit
    1 0
  • Mircea Badea
    tot urata a ramas. aveam un coleg ce avea asa ceva, pe urma a trecut la alfa dizal..taran..
    3 11
  • Așa-i cu țărani, oameni muncitori, cu bun simț, hotărăsc pentru iei, le merg sinapsele adică gândesc (să nu te încurc)… spre deosebire de alți spălați pe creier care lauda Electricele de astăzi pentru ce ar putea deveni in 20 de ani (sau poate 50… nu-i sigur)… nu, ca nu-i cazul tău ;)
    11 3
  • Primul val de refugiati din Ucraina a venit cu masinile personale. Din miile de masini de masini doar 2 au fost electrice, una din Cernauti care e la 50 de km de Romania si a ajuns pana pe la Pascani si cealalta a venit pe platforma Tractata de o Toyota (probabil Diesel. restul masini clasice. ATENTIE!!! in caz de ceva Doamne fereste, cu electrica n-ajungi departe. Masinile clasice cele mai multe au tranzitat tara rapid catre vest.
    11 3
  • @dutzu
    ia-ti racheta de la rusi, sa poti pleca pe marte in caz de ceva...totusi la cumparaturi lasa putoarea de dizal si ia busu sau o bicla (cu fasole la bord, sa ai trepidatiile de tractoras dizal )
    5 11
  • LUCCI LUCIANO
    O masina foarte buna. Cine a avut, stie. Cine nu a avut....scrie ca sa se afle in treaba, dupa ce si-a luat 6 baxuri de ulei.
    8 1
  • Seriff
    In opinia unor oameni, cine isi ia diesel e taran, luati-va frate voi electrice, nu va opreste nimeni, de-aia nu mai puteti voi de capra vecinului, ca ce are ala, ca ce are celalalt.
    Apropo, are dreptate colegul cand a zis ca masinile refugiatilor sunt termice, gandes-te sa ai masina descarcata si sa vrei sa pleci instant fiindca a intervenit ceva, la termica e simplu, faci plinul si talpa, la electrica te trezesti cu Putin langa tine in Kaufland pana incarci mizeria.
    7 2
  • @sheriff
    daca eram complet eco acum, rusii nu mai incasau miliarde zilnic de la noi...

    fiecare tara nu trebuie sa mai depinda energetic de altele, mai ales de la cei mari/bogati..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru