SURSE: Înlocuitorul lui Lamborghini Huracan va avea un motor V8 bi-turbo electrificat

de Tiberiu Safta
Luni, 19.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații apărute în presă, succesorul lui Lamborghini Huracan ar urma să primească un motor V8 twin-turbo hibrid. Turbocompresoarele viitorului model vor funcționa într-un mod unic, iar platforma lui Huracan ar putea fi păstrată.

Lamborghini Huracan se pregătește să iasă la pensie. De ceva timp se speculează că succesorul său ar urma să fie propulsat de un motor hibrid, care ar putea fi mai mic decât cel văzut la actualul model de serie.

Acum, potrivit unor informații noi, se pare că succesorul lui Huracan va avea un motor V8 twin-turbo hibrid. Informația a fost dezvăluită de către americanii de la MotorTrend, iar modul în care turbocompresoarele vor funcționa este unul cel puțin neobișnuit.

Potrivit publicației, motorul V8 va primi un plus gradual de putere de la sistemul hibrid până la 7000 rpm. De acolo, cele două turbocompresoare vor intra în funcțiune și vor transmite restul de putere rămasă până la 10.000 rpm.

De asemenea, se pare că viitorul model va utiliza un motor electric cu flux axial, adică în forma unui disc. Acesta ar urma să fie amplasat între motorul termic și cutia de viteze și va funcționa ca un fel de supraalimentator.

MotorTrend mai precizează că este posibil ca platforma lui Huracan să fie păstrată, într-o formă modificată.

Este de așteptat ca aceasta să fie ușor alungită pentru a putea acomoda motorul electric.

Succesorul lui Lamborghini Huracan ar urma să fie lansat în 2024. Este posibil ca acesta să primească și o versiune hibridă cu încărcare la priză.

via MotorTrend

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    incredibil! acum daca nu-ti mai merge turbo e un feature..smogul mintii...
    3 3
  • Pfuiiii si era cât pe ce sa ma înscriu la unul dacă nu era electrificat ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru