Surse: nemții de la Hella, cu trei fabrici în România, vor să-și vândă divizia de software

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Luni, 31.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul german Hella, ce deține trei fabrici și trei centre de dezvoltare în România, vrea să-și vândă divizia de software, potrivit unor surse din cadrul companiei. Hella Aglaia Mobile Vision dezvoltă sisteme de asistență pentru șoferi, dar și tehnologie pentru mașini autonome, iar valoarea companiei este estimată la “mai multe sute de milioane de euro”.

Grupul Hella, unul dintre cei mai mari furnizori auto din lume, a fost puternic afectat de pandemie și a transmis recent că vrea să renunțe la circa 900 de angajați din Germania până în 2023.

Planul de reorganizare ar viza și vânzarea diviziei de software, potrivit unor surse din cadrul companiei. Astfel, nemții ar fi în căutarea unor furnizori sau producători auto care să preia divizia Hella Aglaia Mobile Vision într-o tranzacție de “mai multe sute de milioane de euro”.

Informațiile nu au fost confirmate de reprezentanții Hella, iar sursele spun că nu există o certitudine că discuțiile sau negocierile vor conduce la vânzarea diviziei. Hella Aglaia Mobile Vision dezvoltă sisteme de asistență pentru șoferi, dar și tehnologie pentru mașini autonome

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul oficial, strategia grupului Hella are în vedere, în anii următori, dezvoltarea de proiecte în sectorul electromobilitate prin soluții și inovații în domenii precum “Autonomous Driving” și “Electric Management” pentru mașinile electrice.

În România, Hella are trei centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție (Arad, Ghiroda, Lugoj) și circa 4.500 de angajați dintr-un total de 40.000 la nivel mondial.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    tanti Aglaia ar lua mai bine lectii de la matusa Tamara.
    9 0
  • Mara majoritatea din afara Germaniei
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru