Volkswagen numește un nou director al diviziei software: Dirk Hilgenberg are o experiență de 20 de ani la BMW

de Paul Cosma
Joi, 16.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că noul director al diviziei sale software este Dirk Hilgenberg, care va conduce Car.Software după o experiență de 20 de ani în cadrul BMW. La nivel de grup, partea de software va fi supervizată de Markus Duesmann, CEO-ul Audi.

După informațiile apărute în presa germană, Volkswagen a confirmat că șeful diviziei sale software va fi schimbat în urma problemelor înregistrate de companie cu unele unități Golf 8, dar și în cazul ID.3.

Noul CEO al diviziei Car.Software este Dirk Hilgenberg, care vine în funcție după o experiență de 20 de ani și diferite roluri în cadrul BMW.

Totodată, Volkswagen a anunțat că activitățile privind dezvoltarea software își vor muta “sediul” de la Wolfsburg la Ingolstadt, iar acestea vor fi supravegheate de CEO-ul Audi, Markus Duesmann.

Astfel, inginerii și specialiști din Ingolstadt sunt cei care acum trebuie să livreze produse inovatoare pentru întreg grupul. În acest sens, Volkswagen a anunțat investiții de 7 miliarde de euro până în 2025.

Via Volkswagen

Comentarii (13)

  • Edikkk
    Marea diferenţă dintre SUA şi UE este că pentru oamenii care contează în SUA pe lângă SALARII, nu firmituri, se dau şi ACŢIUNI LA COMPANIA la care lucrează !!

    În Europa le dă ciu ciu.

    Ei vor să facă software la preţ de nimic şi să fie şi repede şi bun. Şi profitul tot să îl simtă doar acţionarii.


    Măi, măi, măi.... vai, vai, vai....
    3 10
  • In articol scrie: "Volkswagen a anunțat investiții de 7 miliarde de euro până în 2025."
    Crezi ca 7 miliarde sunt bani de nimic? "Ei vor să facă software la preţ de nimic şi să fie şi repede şi bun"
    9 0
  • Edikkk
    Da, da, 7 miliarde din care 5 miliarde pentru achiziţia de alte firme software care au făcut ceea ce ei nu pot, 1 miliard pe bonusuri la CEO, şefi şi chirii, 1 miliard la angajaţi şi ăia cu scos ochii

    Mda
    2 6
  • In SUA se dau actiuni, inseamna ca angajatii Tesla sunt toti milionari, la cat a ajuns o actiune, chiar si oamenii de serviciu, daca isi vand acum actiunile s-au scos. Dar cel mai important este ca ne distram cu Edikk.
    10 1
  • Volkswagen, software, aruncat cu VW in ca_at, sau invers ... Nu-mi vine sa cred. A ramas @Lindikkk singur pe baricade.

    Ori s-a maturizat lumea, ori a mai iesit pe-afara la aer curat, ori pur si simplu realizeaza ca sunt lucruri de 1000 de ori mai importante in viata decat sa dai in nestire intr-un cal mort numit Softul VW ...

    Continua @lindikkk, cu varsta incepi sa apreciezi un clovn irecuperabil.
    8 4
  • Edikkk
    Dle Dan grec dacă nici măcar nu ştiţi să citiţi şi faceţi ca la Antena 3 să înţelegeţi doar ce vreţi...

    Mai citiţi, vă rog, încă odată comentariul meu.

    Scria "pentru... care contează"
    1 9
  • andrei
    totusi, edikkk, daca nu ai lucrat la soft de masini nu iti mai da cu parerea asa usor. mai usor cu cuvintele mari cand nu ai habar nu ce se mananca.
    7 1
  • Edikkk
    1) de unde ştiţi că nu am lucrat
    2) de unde ştim că dvs aţi lucrat

    ?
    1 4
  • Edikkk
    Oricum ideea este următoarea


    Credeţi că Tesla care are cel mai avansat software auto din lume a plătit cu firmituri, execuţia unui aşa software hardware şi în aşa scurt timp ???

    Clar nu.

    Şi dacă un gigant VAG nu reuşeşte şi schimbă şeful pe IT, ce mesaj ar putea înţelege ?

    Că.... clar nu fac ceea ce au făcut Tesla.

    Succes VW, nu zic nu, dar nu degeaba chiar şi din UE16 încă mai emigrează în SUA.
    1 4
  • Edikkk
    Dle Zarnastenu dar cum a reuşit VW să facă softul cu maimuţa aşa bine că nu l-au depistat foarte mult timp???

    Şi apoi, deşi că nu, că CEO nu ştia, au făcut de capul lor nişte ingineri şi culmea l-au dat şi la Audi şi la Porsche şi la Mercedes chiar cică.... aşa de la ingineri la ingineri la o bere.... Bă uite ia şi tu softul ăsta...

    Şi toată conducerea nevinovată !

    Nu?
    1 7
  • @Edikkk

    Softul de care zici tu, ca au fentat testele de emisii, nu cei de la VW l-au dezvoltat, ci cei de la Bosch. Tocmai asa acel soft a ajuns si curtea celor de la Mercedes si Porsche.
    6 0
  • edikkk tata stai in banca ta, nu mai vorbi sa te auzi ca Luca de Meo, noul sef renault de ex. a primit 150.000 actiuni mcccccccc.
    7 1
  • Edikkk
    Dle Cifre - ce aţi gândit când aţi scris?

    CEO ok.... eu vorbeam de angajaţii din IT care contează din producătorii auto europeni, dacă dau şi acţiuni pe lângă salariu
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru