Surse: Tesla va cumpăra o companie germană specializată în asamblarea bateriilor

de Paul Cosma
Duminica, 04.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a convenit cumpărarea companiei germane ATW Automation, specializată în asamblarea de module şi pachete de baterii, potrivit unor surse apropiate de situație. Nemții se confuntă cu probleme financiare din cauza scăderii comenzilor.

Tesla vrea să-și mărească semnificativ producția de baterii în următorii ani și speră că inovațiile sale vor duce la scăderea costurilor pachetelor de baterii.

Constructorul construiește în prezent o nouă unitate de producție a mașinilor electrice în apropiere de Berlin, uzină care va include și producția de baterii.

Surse citate de Reuters susțin că Tesla a convenit achiziția unei companii germane care este specializată în asamblarea de module și pachete de baterii.

ATW Automation, o filială a grupului canadian ATS Automation Tooling Systems, se confruntă cu probleme financiare din cauza scăderii comenzilor,  potrivit informațiilor apărute în presa germană. 

Compania a anunțat recent că anumite active vor fi vândute, iar angajații transferați către o terță parte, însă nu a oferit alte detalii. ATW are circa 120 de angajaţi şi a finalizat peste 20 de linii de producţie de baterii pentru producători internaţionali de automobile, potrivit site-ului companiei. 

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru