Surse: Volkswagen analizează posibilitatea listării Porsche la bursă

de Paul Cosma
Joi, 18.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen se gândește la o posibilă listare la bursă a brandului Porsche, astfel încât să obțină fonduri substanțiale pentru investiții, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Volkswagen și-a propus să investească peste 70 de miliarde de euro în mașini electrice și tehnologii digitale pe parcursul următorilor 5 ani. 

Ca parte a acestui plan, Volkswagen intenționează să opereze o serie de schimbări majore la unele branduri ale sale. Șeful Herbert Diess a spus anul trecut că lucrează la o “nouă structură legală a brandurilor din Italia”, una dintre opțiuni fiind separarea Lamborghini de grup și, eventual, listarea companiei la bursă.

Opțiunea listării este analizată acum și pentru brandul Porsche, potrivit Bloomberg, care citează surse din cadrul grupului VW.

Astfel, Volkswagen ar încerca să obțină fonduri considerabile prin vânzarea unui pachet minoritar de acțiuni, însă fără să piardă controlul asupra producătorului din Stuttgart.

Sursele spun că listarea Porsche la bursă s-ar putea întâmpla anul viitor, însă nu există nicio certitudine că o astfel de tranzacție ar urma să aibă loc până la urmă.

Reprezentanții Volkswagen au refuzat să comenteze pe marginea subiectului, după ce și presa germană a alimentat speculațiile în acest caz.

Via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru