SUV-ul electric cu autonomie de 480 de kilometri este doar începutul: Ford anunță dezvoltarea unei game complete de mașini electrice

de Daniel Popescu
Marti, 03.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a creat o echipă internă care se va ocupa doar cu dezvoltarea unei game complete de mașini electrice, pe lângă lansarea SUV-ului electric cu autonomie de 480 de kilometri programată pentru 2020.

Ford a anunțat recent un amplu program care prevede electrificarea a 13 modele din gama actuală, însă singurul model electric din cadrul planului era un SUV cu autonomie de circa 480 de kilometri care va fi lansat în 2020.

Iată însă că producătorul a anunțat acum că va crea o echipă internă numită Edison, după numele inventatorului american Thomas Edison. Aceasta se va ocupa doar de dezvoltarea unor modele electrice și va fi complet separată de diviziile care se ocupă de mașinile hibride și plug-in hybrid.

"Observăm în toate piețele un punct de inflexiune către mașinile electrice. Simțim că este important să avem o echipă funcțională de la definirea strategiei la implementare și marketing", afirmă Sherif Marakby, șeful diviziei de mașini electrificate și autonome din cadrul Ford.

Acesta a confirmat că Ford va extinde gama de modele electrice, însă nu a oferit niciunul fel de detalii cu privire la numărul de modele sau la anii în care acestea vor fi lansate.

În plus, Ford nu exclude varianta de a semna parteneriate cu alte companii din industria auto pentru a dezvolta mai agresiv mașinile electrice.

"Suntem deschiși la parteneriate, dar această echipă va fi responsabilă cu definirea strategiei. Obiectivul echipei este să se miște repede și să crească gamă de modele electrice oferite de Ford", a adăugat el.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Mi s-ar parea super un mini FORD Edge ELECTRIC....cu autonomie de 500 km.....
    6 0
  • Edikkk
    EXACT !

    cum va spuneam !!

    s-a dat drumul, OK-ul de la marile corporatii de fonduri investionale si bancare din lume pentru curentul masinilor electrice !!!

    de fapt intregului sistem - case cu panouri solare - baterie pentru casa - incarcare masina electrica - masina electrica !

    calculele au fost facute si decizia luata !


    Cum va spuneam unul din specialist a "transpirat" informatia la un interviu la FULLY CHARGED Youtube.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru