SUV-ul Skoda este tot mai aproape: numele Kodiaq așteaptă aprobarea, iar designul se apropie de cel al conceptului

de Bogdan Mirică
Miercuri, 13.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a prezentat la Praga un exemplar camuflat al primului său SUV, care cel mai probabil va purta numele Kodiaq.

Conceptul Vision S, prezentat în martie la Geneva, a aprins imaginația fanilor Skoda, care visează deja la o versiune de producție asemănătoare prototipului. Și nu ar fi greșit, ce puțin dacă judecăm după exemplarul camuflat pe care cehii l-au expus în cadrul unui eveniment desfășurat la Praga, în cinstea celor 25 de ani de când Skoda se află sub umbrela Volkswagen.

Organizatorii au camuflat doar partea frontală și posterioară, lăsând să se vadă profilul, destul de asemănător conceptului. Versiunea de serie va debuta în toamna acestui an, cu ocaziA Salonului Auto de la Paris și singura necunoscută majoră pare a fi în acest moment numele.

Urmareste Automarket
Skoda a înregistrat deja numele Kodiaq duPă o specie a ursului brun, însă nu a oficializat denumirea.
Referindu-se la acest aspect, Bernhard Maier, șeful Skoda, a apelat la răbdarea celor prezenți: ”Vă rog să mai așteptați câteva zile. Trebuie să avem aprobările finale din partea autorităților din toată lumea. După ce le avem putem discuta și despre nume,” a declarat Maier.

De-a lungul procesului de dezvoltare, Skoda a produs 47 de prototipuri, fiecare construit într-o lună. Inginerii și piloții de test au parcurs deja 700.000 de kilometri cu mașinile, în cadrul mai multor teste. SUV-ul a fost dezvoltat pe platforma MQB a părintelui Volkswagen, va împrumuta dimensiunile și motorizările lui Tiguan și va folosi transmisiile automate cu DSG ale grupului. Vânzările vor debuta spre sfârșitul acestui an.

Comentarii (4)

  • sigur n-o sa arate asa...
    5 3
  • Totusi sper sa gaseasca o alta idee pentru fata aia... unu mai in spiritul Skoda.
    3 2
  • Pare un Evoque copiat prost ...
    2 4
  • mie imi place, un skoda care a prins curaj sa se dezlipeasca un pic un pic de actuala gama.
    Daca ar sta sa redeseneze fata ar amana lansarea cu un an cel putin
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru