Tăierea costurilor: Jaguar Land Rover vrea să concedieze 5.000 de angajați din Marea Britanie

de Paul Cosma
Luni, 17.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover plănuiește să concedieze 5.000 din cei 40.000 de angajați ai săi din Marea Britanie, potrivit unor surse din interiorul companiei. Decizia ar urma să fie anunțată în luna ianuarie 2019.

Războiul comercial dintre China și SUA, cererea scăzută pentru diesel în Europa și neclaritățile legate de Brexit sunt principalii factori care au determinat declinul Jaguar Land Rover din ultimul an.

Patronii de la Tata Motors pregătesc un plan de tăiere a costurilor pentru următorii 3 ani, iar măsurile vor cuprinde și reducerea numărului de angajați.

Potrivit unor surse din cadrul companiei, 5.000 de angajați JLR din Marea Britanie își vor pierde locurile de muncă în următorii 3 ani. Măsura ar urma să fie anunțată în ianuarie 2019.

În urmă cu o lună, Tata Motors a transmis că vrea să redreseze situația JLR prin reduceri drastice ale costurilor și continuarea programelor de economii. Astfel, în următorul an și jumătate, JLR ar urma să economisească aproximativ 3.5 miliarde de euro.

Jaguar Land Rover a anunțat recent că pregătește un plan de investiții masive în următoarea perioadă. Britanicii vor să lanseze 4 modele noi în 5 ani și, în plus, fiecare model din grup ar urma să primească o generație nouă până în 2024.

Via Automotive News

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru