Teaser video pentru BMW Concept i4: prezentarea oficială a Gran Coupe-ului electric va avea loc în 3 martie

de Daniel Popescu, Foto: BMW
Marti, 25.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat un teaser video pentru Concept i4, un Gran Coupe electric de 530 de cai putere cu autonomie de 600 de kilometri care va fi prezentat oficial în 3 martie la Geneva.

Printre numeroasele modele electrice pregătite de BMW pentru următorii ani se numără și Gran Coupe-ul BMW i4, care va fi produs la uzina de la Munchen începând din 2021.

Un prototip al acestui model a efectuat numeroase teste sub camuflaj la Cercul Polar, iar constructorul german a confirmat acum că prezentarea oficială a acestuia va avea loc în 3 martie cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Până atunci, BMW a publicat un teaser video care oferă o perspectivă asupra designului partii laterale a conceptului:

Vehiculul expus la Geneva va purta numele oficial BMW Concept i4. Cu alte cuvinte, germanii vor prezenta un concept pentru Gran Coupe-ul i4, însă acesta va fi foarte apropiat de versiunea de serie, în contextul în care producția va începe peste numai un an.

BMW a oferit detalii tehnice despre noul i4 încă de la sfârșitul anului trecut, atunci când menționa că noul model va avea 530 de cai putere, ceea ce va permite o accelerație de la 0 la 100 km/h în aproximativ 4 secunde.

Între timp, modelul va fi echipat cu o baterie cu capacitatea de 80 kWh care va oferi o autonomie oficială de 600 de kilometri, iar puterea maximă de încărcare va fi de 150 kW. Astfel, o sesiune de încărcare de 6 minute va fi suficientă pentru obținerea unei autonomii de 100 de kilometri, în timp ce încărcarea de la 10% la 80% va dura aproximativ 35 de minute.

Via BMW

Comentarii (9)

  • ACE - Craiova
    Greu de crezut ca, o baterie de 80 kWh va asigura o autonomie de 600 km WLTP....Daca BMW va realiza acest lucru ar fi ceva EXCEPTIONAL!!!!

    P.S. TESLA obtine aceasta valoare a autonomiei electrice cu o baterie de 100 kWh.......
    10 2
  • Edikkk
    Neah.... lumea vrea 1000 km pentru că vor să facă Viena şi Grecia întro singură zi !!!

    Fără pişu, nimic !

    Sarcastic, binenţeles...
    8 3
  • @Edikkk Din punctul meu de vedere, infrastructura are o importanta mai mare decat autonomia propriu-zisa. Atata timp cat exista superchargere si ofera posibilitatea de incarcare in 20-30 min pentru 80-100%, se pot parcurge distante mari, dar daca stai 2-5h/ incarcare si parcurgi 200km sunt inutile.
    9 3
  • Rudolf D.
    Nu fara pisu baiete, fara sa stai cu orele la incarcat bacteria. Presupunand ca nu asteapta si altii ca tine si ca e liber. Ca altfel stai cu zilele si noptile.
    Si Bucuresti-Viena sau Bucuresti-Salonic este o tura frecventa la romani, a devenit ceva comun pentru cei care isi permit libertatea de a face un concediu cu masina. Si pisu fac si ei pe drum, numa ca e de ajuns sa opresti de 2 ori juma de ora. Cu bevul ai oprit si acolo te inmormantezi cateva ore multe. Verstanden? Chiar nu moare nimeni de curiozitate sa-si petreaca viata in popasurile de pe autostrada. Intelegi avantajul?
    3 3
  • ACE - Craiova
    Conteaza foarte mult si daca masina electrica are, sau nu, un sistem de management al temperaturii bateriei - daca autovehiculul nu are si bateria este incalzita (de ex. dupa un drum lung sau vara, daca afara sunt temperaturi ridicate) sistemul de incarcare te va limita la incarcare...Nu poti extrage maximum puterii din priza respectiva - asta este problema pentru distantele lungi...

    TESLA de ex. ARE sistem de management de aceea si costa mai mult...

    O zi excelenta sa aveti!!!!
    4 1
  • Poi daca un i3 cu 180hp si autonomie de 250km costa in jur de 40k euro... acest i4 care este cumva un 'coupe cu 4 usi' cu 530hp si autonomie de 600km......pretul va sari de 80-90k euro..
    De ce nu ofera si o motorizare de vreo 300hp si o autonomie de 450km la un pret mai rezonabil(sa zicem 55k euro?)
    80% din clienti de electrice nu au bani de masina asta...
    4 1
  • andrei
    80% din oameni nu au bani de masina asta indiferent cu ce motor e.
    4 3
  • someone
    intrebarea mea este de ce volumul unu al masinii ( acolo unde termicele au motorul ) este asa de mare. parca acolo ar fi un L6 clasic. la urma urmei este un BEV, deci proportiile ar trebui sa fie putin altfel, iar spatiul interior urias.
    sau poate ca bmw a dorit sa pastreze clasicul termic si in designul viitorului electric?
    3 2
  • Daca chiar iese cum zic ei acum, asta e inceputul sfarsitului perioadei frumoase pentru Tesla. Adica perioada in care nu au avut concurenta directa. De atunci (de cand va fi pe piata) putem incepe sa speram la concurenta si in preturi care sa o ia putin in jos.
    Cred ca incep sa creasca morcovi la Elon in curte ceva de nu s-a mai vazut
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru