Teaser video pentru DS 3 Crossback: SUV-ul de oraș se lansează în 13 septembrie

de Daniel Popescu
Marti, 11.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS a publicat un teaser prin care anunță lansarea unui nou model în 13 septembrie. Toate indiciile duc către noul SUV de oraș DS 3 Crossback.

DS a anunțat cu câteva luni în urmă că va prezenta un model 100% electric cu ocazia Salonul Auto de la Paris de la începutul lunii octombrie.

Iată însă că brandul premium al Grupului PSA Peugeot-Citroen "fură startul" și anunță că dezvăluirea oficială a noului model va avea loc joi, 13 septembrie, începând cu ora 17:30, în cadrul unui eveniment care va fi transmis în direct pe rețeaua de socializare Facebook.

DS a publicat și un teaser video mai puțin concludent fără să dezvăluie numele modelului, însă presa internațională speculează de mai mult timp că este vorba despre DS 3 Crossback. Versiunea electrică a lui DS 3 Crossback va deveni primul model din gama PSA care utilizează noua platformă e-CMP, arhitectură dezvoltată special pentru modele electrice împreună cu partenerii chinezii de la Dongfeng.

De altfel, știm deja că sistemul de propulsie va avea echivalentul a 115 cai putere. Se anticipează că acumulatorul va avea o capacitate de 50 kWh și va permite astfel o autonomie de circa 450 de kilometri, valoare stabilită însă conform vechiului standard NEDC.

Lansarea comercială este programată undeva în cursul anului 2019, însă până atunci vor avea și versiunile cu motoare diesel și pe benzină. Astfel, fanii propulsiei pe benzină vor avea la dispoziție un motor PureTech de 1.2 litri disponibil în versiuni de 100 CP, 130 CP și 155 CP, în timp ce oferta diesel va include o unitate BlueHDi de 1.5 litri în versiuni de 100 CP și 130 CP. Acestea vor fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau, opțional, la o cutie de viteze automată EAT8 cu 8 trepte.

Pe de altă parte, nu este exclus să apară și o versiune mai puternică cu motor pe benzină PureTech de 1.6 litri și 230 de cai putere.

Via Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru