Informații oficiale despre viitorul DS 4: modelul de clasă compactă va avea versiune plug-in hybrid cu 225 CP și va fi prezentat în prima parte a anului viitor

de Cornel Șocariciu
Joi, 03.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS a publicat primele informații oficiale despre viitorul DS 4. Modelul pregătit de constructorul francez va avea la bază o variantă îmbunătățită a arhitecturii EMP2 și va fi disponibil în versiune plug-in hybrid cu 225 CP și autonomie electrică de până la 50 de kilometri.

Producătorul francez DS Automobiles a publicat o serie de informații referitoare la viitorul DS 4. Modelul va fi poziționat între actualul DS 3 Crossback și DS 7 Crossback, iar conform reprezentanților companiei, prezentarea va avea loc în prima parte a anului viitor.

"Cu siguranță nu va fi un hatchback clasic, dar nu va avea nici formele unui crossover tradițional", a declarat Beatrice Foucher, CEO-ul DS.

Noul model va avea la bază o versiune îmbunătățită a arhitecturii EMP2 a grupului PSA Peugeot-Citroen. Totodată, francezii spun că modelul va fi echipat cu un sistem plug-in hybrid de propulsie format dintr-un motor pe benzină de 1.6 litri care dezvoltă 180 de cai putere și un motor electric cu 110 CP. În total, sistemul va livra 225 de cai putere, iar resursele vor fi gestionate de o transmisie automată cu opt trepte.

Oficialii companiei nu oferă informații despre bateria pregătită pentru viitorul DS 4, însă în cazul lui Peugeot 3008 Hybrid, model care utilizează același sistem de propulsie, acumulatorii au o capacitate de 13.2 kWh.

Reprezentanții DS spun că în modul electric, noul model va putea rula până la 50 de kilometri, valoare calculată conform standardului WLTP.

Pentru viitorul DS 4, francezii pregătesc un nou sistem de infotainment. Acesta se numește Iris System și va suporta actualizări over-the-air. Totodată, constructorul francez spune că informațiile afișate pe ecran vor putea fi controlate și prin gesturi. Ca parte a noului sistem de infotainment, DS va introduce și un head-up display nou despre care menționează că este primul pas către realitatea augmentată. Informațiile esențiale vor fi proiectate în fața postului de conducere la o distanță de 4 metri.

În același timp, viitorul DS 4 va fi echipat și cu o zonă tactilă denumită Smart Touch amplasată pe consola centrală. Cu ajutorul acesteia, ocupanții vor putea controla și mai ușor informațiile afișate pe ecranul central.

Sistemele de siguranță pregătite de francezi vor fi grupate sub denumirea DS Drive Assist 2.0.

Totodată, constructorul spune că noul model va fi echipat și cu sistemele Active Scan Suspension și Night Vision. Primul dintre acestea folosește o cameră video și patru senzori pentru a modifica comportamenul amortizoarelor adaptive în funcție de drumul pe care rulează mașina.

Din punct de vedere estetic, noul DS 4 va prelua o parte dintre elementele de design introduse de francezi în premieră pe conceptul Aero Sport Lounge, prototip expus la începutul acestui an.

Via | DS Automobiles | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru