Teaser video pentru SUV-ul electric Ioniq 5: prezentarea va avea loc în prima parte a anului viitor

de Daniel Popescu
Joi, 10.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a publicat un teaser video pentru Ioniq 5. SUV-ul electric va avea o autonomie de până la 800 de kilometri și va fi prezentat în prima parte a anului viitor.

Hyundai a anunțat în luna august că va lansa trei modele electrice în următorii patru ani sub noul brand Ioniq, iar primul dintre ele va fi prezentat oficial în prima parte a anului viitor sub numele Ioniq 5.

Noul model va fi dezvoltat pe baza conceptului Hyundai 45 (foto), iar constructorul asiatic a publicat acum un teaser video. Chiar dacă are 30 de secunde, clipul nu oferă practic niciun fel de detaliu cu privire la noul model, cu excepția faptului că va fi prezentat la începutul lui 2021.

Cu toate acestea, Grupul Hyundai a prezentat recent o serie de informații despre platforma E-GMP pe care vor fi dezvoltate noile sale modele electrice. Astfel, fiecare model al mărcii și, implicit, și viitorul Ioniq 5 va avea un motor electric montat pe puntea spate. Unele modele vor fi disponibile opțional cu sistem de tracțiune integrală prin montarea unui motor suplimentar pe puntea față, însă nu este clar dacă va fi și cazul lui Ioniq 5.

Pe de altă parte, furnizorul de baterii SK Innovation a dezvăluit recent că Ioniq 5 va avea o autonomie maximă de 800 de kilometri, iar o încărcare completă va dura doar 20 de minute.

Totuși, SK Innovation menționa că încărcarea completă în 20 de minute va fi posibilă prin două sesiuni distincte de câte 10 minute, cel mai probabil pentru a evita supraîncălzirea bateriei.

În plus, producătorul sud-coreean susține că noua tehnologie pentru baterii va permite utilizarea în parametri optimi pentru 1.000 de cicluri de încărcare.

Bateria lui Ioniq 5 va utiliza nichel de înaltă densitate, însă aceasta va fi disponibilă abia din a doua jumătate a anului viitor.

Până atunci, primele unități Ioniq 5 vor fi echipate cu o baterie de 64 kWh care va permite o autonomie de 450 de kilometri.

Via Hyundai

Comentarii (2)

  • daca hyundai anunta 800 km autonomie, si 1000 cicluri de incarcare, bateria are realist o utilizare de cca 500-600 000km. "not bad" as spune in engleza, ca sa nu se interpreteze aiurea in romana.
    5 2
  • Autonomia maxima de 800 km este identica cu cea anuntata de Toyota pentru a doua generatie a modelului Mirai (cu hidrogen).

    https://piataauto.md/Stiri/2020/12/Noua-Toyota-Mirai-primul-automobil-din-lume-care-curata-aerul-de-noxele-produse-de-alte-masini/
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru