Hyundai și Kia prezintă noua platformă pentru modele electrice: autonomie de peste 500 de kilometri și încărcare rapidă în 18 minute

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia au prezentat noua platforma E-GMP, care va permite dezvoltarea unor modele electrice cu autonomii de peste 500 de kilometri și încărcare rapidă în 18 minute. Grupul asiatic va lansa 23 de modele electrice până în 2025.

Grupul Hyundai, din care face parte și Kia, a anunțat în această săptămână primele detalii oficiale despre platforma E-GMP, care va fi dedicată exclusiv modelelor electrice.

Noua platformă va permite dezvoltarea unor modele dintr-o largă varietate de segmente, iar constructorul menționează pentru început segmentele sedan, SUV și crossover.

Toate modelele vor avea bateria montată sub podea, iar Hyundai susține că densitatea de energie este cu 10% mai mare comparativ cu actualele tehnologii folosite de rivali. Acest lucru va permite atingerea unor autonomii de peste 500 de kilometri pe baza standardului WLTP.

Standard, bateria va utiliza un sistem electric de 800 de volți și va include opțional și un sistem de 400 de volți fără necesitatea unor componente sau adaptoare suplimentare. Astfel, o încărcare până la 80% va necesita doar 18 minute, în timp ce o sesiune de numai 5 minute va fi suficientă pentru o autonomie de 100 de kilometri.

În plus, modelele dezvoltate pe noua platformă vor avea încărcare bidirecțională, ceea ce înseamnă că bateria mașinii va putea furniza energie electrică pentru alte dispozitive, inclusiv pentru o altă mașină electrică, cu viteze de până la 3.5 kW.

Toate modelele Hyundai și Kia dezvoltate pe această platformă vor avea un motor electric montat pe puntea spate, iar unele dintre ele vor fi disponibile opțional cu sistem de tracțiune integrală prin montarea unui motor suplimentar pe puntea față.

În total, Grupul Hyundai va lansa 23 de modele electrice bazate pe noua platforma până în anul 2025, iar primele dintre ele vor apărea în anul 2021. De altfel, Hyundai a confirmat anterior că va lansa anul viitor SUV-ul electric Ioniq 5, în timp ce Kia va lansa tot anul viitor un model electric bazat pe conceptul Imagine by Kia.

Gama de modele electrice va include și un model de performanță despre care Grupul Hyundai susține că va ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde și va atinge o viteză maximă de 260 km/h.

Via Hyundai

Comentarii (7)

  • Edikkk
    23 de modele, 3,5 secunde pentru 100 km, viteza maximă 260 km/h !!

    18 minute încărcare rapidă, 5 minute pentru 100 km spot

    HYUNDAI KIA - coreenii - oameni serioşi !

    în concluzie.

    Dinozaurii: Europenii şi americanii (înafara de VW timid în Europa şi Tesla în SUA) în rest bat câmpii cu motoare termice şi foarte timid , ca să nu zic foarte prost (aşa numitu mild hibrid numit hibrid şi hibridu numit full hybrid) sau deloc !
    8 23
  • @Edikkk
    VW a anuntat investitii de 80 mld de euro in dezvoltarea de masini electrice.

    Europa ia masuri sa-si produca baterii si sa nu le mai importe din China.

    UK a anuntat ca interzice masinile pe benzina, diesel si hibrid din 2030, precum si centralele pe gaz pentru incalzirea locuintelor.

    Deciziile politice transante vor grabi electrificarea!

    Unii producatori auto cred ca mai este cale de intors!
    Nu este! Surpriza! :)
    6 24
  • @netam-nissan
    dezvoltarea tehnologica nu are legatura cu neo-marxismul!

    toate revolutiile tehnologice au legatura cu liberalismul, cu profitul si cu capitalismul!

    https://stiintasitehnica.com/patra-revolutie-industriala-8-previziuni-despre-schimbarea-lumii/

    ti s-a blocat televizorul pe rusi si nu mai poti schimba postul :))
    1 23
  • Suna bine, poate prea bine , dar deocamdata e doar inca o stire despre "va fi / vom avea/ sustine ca ..,etc". Poate pana atunci ,draga AM, reveniti la chestii mai actuale/pamantene si testati si voi noile motorizari de la Hyundai -1,5 benzina si ne prezentati si noua ceva impresii ....se poate ? Sunt si cu "maild haibrid" de 48v, ca sa nu se supere ..stim noi cine..!
    19 2
  • @@netam-nissan
    ce liberalism, ce profit, ce capitalism visezi? Ala cu bani de la stat? Ala cu preturi pentru clase nu pentru mase? Ala cu noi taxe si noi impozite pe aerul expirat? Lasa vrajelile ca nu tine. Asta nu-i progres ci o tampenie izvorata din mintile bolnave ale unor conducatori care nu mai au nicio legatura cu lumea reala. Lasa-i pe rusi, nici eu nu-i suport, dar incep din ce in ce mai mult sa cred ca aia au un viitor fata de noi. Lasa revista de la palatul pionierilor ca si acum 50 de ani ne ziceau ca in 2000 o sa calatorim pe Marte daca nu cel putin pe Luna. Gizas, voi n-ati trecut pe la scoala sa invatati simtul masurii?
    Pun pariu ca tu n-ai bani nici de Logan si ne zici noua bancuri cu rachete electrice. Ha ha ha
    14 4
  • din gura se fac multe, dar sa vedem cum vor fi racite bateriile astea super rapide si ce soft de management vor folosi; tot made in Korea? give me a break please !!!
    7 0
  • LUCCI LUCIANO
    Nu mai faceti planu' ca tiganu' , cu 2030 asta! Sunteti cumva in 2029 si nu stiu eu? Mai e mult , pana departe. Usurel, ca in Africa, America de Sud si chiar si in Nord sau Asia, curentul asta .....electric( cu electrificarea auto) este muuuult mai ponderat. Ia sa vedeti, cum se descopera brusc , faptul ca bateriile dezafectate nu pot fi reciclate si ca sunt extrem de periculoase ca deseuri si...asa mai departe.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru