Ioniq devine sub-brand de electrice pentru Hyundai: asiaticii vor lansa trei modele electrice noi în următorii patru ani

de Cornel Șocariciu
Luni, 10.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat lansarea noului sub-brand de electrice Ioniq. În următorii patru ani, asiaticii vor lansa trei modele electrice noi sub această denumire. Pe listă se află două SUV-uri și un sedan.

În 2015, Hyundai publica primele teasere cu modelul Ioniq. În acel moment, producătorul asiatic menționa că Ioniq va fi primul model din lume care va putea fi comandat fie ca hibrid clasic, fie ca plug-in hybrid, fie ca mașină pur electrică.

Acum, reprezentanții Hyundai au decis să dea naștere unui sub-brand de electrice care să poarte numele Ioniq. Conform oficialilor companiei asiatice, piața de vehicule electrice este în creștere, iar astfel vor putea scoate și mai mult în evidență planurile de viitor ale companiei.

"Brand-ul Ioniq va schimba tabloul experiențelor trăite de clienții modelelor electrice. Cu un accent nou pus pe viața conectată, vom pregăti experiențe electrificate complete care să reflecte un stil de viață prietenos cu mediul înconjurător", a declarat Wonhong Cho, vicepreședinte executiv în cadrul Hyundai.

Reprezentanții Hyundai au anunțat și planurile noului sub-brand: trei modele electrice în următorii patru ani. Conform oficialilor asiatici, toate modelele vor folosi noua platformă E-GMP (Electric-Global Modular Platform), o arhitectură gândită special pentru modele electrice.

Pentru denumirea modelelor, asiaticii vor folosi cifre: cele impare vor fi alocate SUV-urilor, iar cele pare vor fi rezervate sedanurilor.

Primul model pregătit de noul sub-brand va fi Ioniq 5.

Acesta va fi un SUV dezvoltat pe baza conceptului Hyundai 45, prototip expus în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2019. Noul Ioniq 5 va fi prezentat oficial în prima parte a anului viitor.

În 2022, fanii mărcii asiatice vor face cunoștință cu Ioniq 6, un sedan dezvoltat pornind de la conceptul Hyundai Prophecy. La începutul anului 2024, noul sub-brand lansat de Hyundai va lansa Ioniq 7, un SUV de dimensiuni mari.

Toate modelel pregătite de Ioniq vor avea la bază filozofia de design "Timless Value", un concept care promite să îmbine liniile elegante regăsite pe modelele vechi cu tușele moderne.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru