Informații noi despre conceptul Hyundai Prophecy: sistem special pentru purificarea aerului și tehnologie inteligentă pentru stabilirea poziției de conducere

de Cornel Șocariciu
Marti, 07.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a oferit o serie de imagini și detalii noi referitoare la conceptul Prophecy. Prototipul electric dezvoltat pe noua platformă Electric-Global Modular Platform integrează un sistem inteligent capabil să stabilească poziția optimă de conducere în funcție de masa și înălțimea șoferului, dar și o tehnologie specială pentru purificarea aerului.

La începutul lunii trecute, Hyundai a publicat primele imagini și detalii referitoare la conceptul electric Prophecy. Prototipul constructorului asiatic indică o nouă direcție de design și are la bază arhitectura E-GMP (Electric-Global Modular Platform).

Acum, oficialii Hyundai au publicat două clipuri video și informații noi cu privire la o serie de elemente utilizate la exterior și interior. Luc Donckerwolke, șeful departamentului de design Hyundai Motor Group, este cel care oferă detaliile cu privire la noul Prophecy.

Designul exterior are la bază conceptul "Sensuous Sportiness" care îmbină latura emoțională cu cea sportivă.

"Termenul Sensuous reflectă componenta emoțională a designului modelelor noastre, în timp ce termenul Sportiness evidențiază dinamismul. Sensuous Sportiness nu este un limbaj sau o filozofie, ci un nou concept utilizat în procesul de dezvoltare", a declarat reprezentnatul Hyundai.

Conceptul Prophecy plusează cu o serie de elemente speciale introduse la interior.

Inginerii care au dezvoltat prototipul electric au înlocuit volanul convențional cu două joystick-uri. În același timp, pe toată lățimea planșei de bord a fost integrat un display care înlocuiește atât instrumentarul de bord, cât și sistemul de infotainment. Conform oficialilor Hyundai, atunci când vehiculul staționează, șoferul poate accesa modul Relax: poziția scaunelor se modifică, iar ecranul integrat la nivelul planșei de bord se rotește.

De asemenea, Hyundai a introdus sistemul Smart Posture Care. Acesta este capabil să stabilească poziția optimă de conducere în funcție de înălțimea și masa șoferului. Sistemul pentru purificarea aerului se activează în mod automat în momentul în care calitatea aerului scade, chiar și atunci când vehiculul staționează sau se încarcă. De asemenea, sistemul devine activ și atunci când nu există pasageri la interior.

Pentru moment, reprezentanții Hyundai nu au oferit informații cu privire la sistemul electric de propulsie, capacitatea bateriei sau autonomie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru